Politiek Brabant:: VVD zoekt coalitie met Links....

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-04-2015 | Gewijzigd op: 27-04-2015
De VVD fractie in de Provinciale  Staten is op zoek naar een coalitie met Links. Dat is zeer in de zin van het CDA.
Die coalitie zou moeten bestaan uit:  VVD-SP-D66-PvdA*.
Het CDA staat verbaasd over de stap van de VVD. Zo constateert dat in de afgelopen dagen er zich een dubbelspel afgetekende in de onderhandelingen. 
Doordat de SP afhaakte bij de onderhandelingen over de bereikbaarheid van Zuid-Oost Brabant, is de VVD op zoek gegaan naar een nieuwe coalitie. Formateur Gert Jan Swinkels moet dat zien te klaren.
Het CDA zegt via een woordvoerder, dat er voor haar geen breekpunten zijn. Er is constructief gewerkt aan een gezamenlijk gedragen coalitieakkoord, samen met VVD en SP.
De VVD-fractie had eerder bij Swinkels aangegeven voorstander te zijn van een coalitie met CDA, SP én D66, vanwege het brede draagvlak daarvoor in Provinciale Staten. Hiervoor bleek bij de andere partijen geen draagvlak te zijn.

*Lijsttrekker Bert Pauli heeft de formateur nu namens de VVD-fractie formeel verzocht te onderzoeken of een coalitie met VVD, CDA, D66 en PvdA haalbaar is.  Maar het CDA zegt  nu dat ze bang is buiten die besprekingen te vallen en geen deel uit zal gaan maken van een coalitie van de VVD met Links.