Filmopnamen op Parade 'Toekomst van Brabant' te zien op you tube

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-09-2015 | Gewijzigd op: 01-09-2015
De Overheid heeft een promotie filmpje klaar  zie Overheid  De film, waaraan min of meer bekende Bosschenaren meewerkten*, doet een oproep aan onze saamhorigheid. 
De Bossche cast die op 17 juni 2015 
mocht figureren in de film 'Toekomst van Brabant'.

Vorig jaar begon een Tilburger met een ‘buurt-WhatsApp’, een initiatief dat woninginbraken moest verminderen. Inmiddels werken buurtbewoners, gemeente en politie samen in zo’n zeventig WhatsApp-groepen en is het percentage woninginbraken in de wijk ten opzichte van het vorige jaar met ruim 33% afgenomen…
Dat succesverhaal is een van de vele voorbeelden die laten zien hoe burgerinitiatieven zorgen voor een betere leefomgeving. Met de doorontwikkeling van de participatiesamenleving is een goede samenwerking tussen burgers en overheid dan ook onmisbaar geworden. Samen geven we de maatschappij vorm. De overheid is van ons en is er overal, ook voor jou!

*Lees onderstaand bericht over die opnamen op de Parade  dd. 17 juni 2015.
Woensdagmorgen 17 juni 2015,  tegen12.00 uur was het een druk op en neer geloop op de Parade. We zagen kapelaan Patrick Kuis en Marleen van der Bruggen- Verschuuren, maar nog meer sjouwers en toehoorders die luisterden naar de
Projectleidster Edith Schellings van www.detoekomstvanbrabant.nl  . Het bleken trainees te zijn die meedoen met de filmopname die zich tussen 12.00 en 13.00 uur op het plein afspeelden.
'De Toekomst van Brabant' is een initiatief van de provincie olv CdK Wim van de Donk dat onder meer  beoogt het bestuur dichterbij de burgers en met name de jeugd te brengen.
'De toekomst van Brabant' is een samenwerkingsproject met 16 Brabantse overheidsorganisaties en 40 jonge, gedreven trainees.
De opnamen gebeuren binnen het uur en zijn al weer om 13.00 uur afgerond.

   
 

Parade

-Boven: Horecabaas Peter van den Groenendaal bekijkt de scene met de armen over elkaar.
-Links: Projectleider Edith Schellings [2evr.] van De Toekomst van Brabant geeft instructie aan een team figuranten. Links op de foto Marleen van der Bruggen-Verschuuren.
-Links boven:  Kapelaan Patrick Kuijs sjouwt met een maatje podia naar het midden van het plein. Uiterst links Roger Schouten van een zaak in tuinmeubelen [Handelskade]. 

foto's © paul kriele, 17 juni 2015. 

Kapelaan Kuis sjouwt met een maatje een podium naar het midden van de Parade, waar horecabaas Peter van den Groenendaal met zijn armen over elkaar de scene gade slaat.
De filmopnamen worden pas in september 2015  uitgezonden. Daarbij wordt - om de jeugd te kunnen bereiken- gebruik gemaakt van social media.


Het team van
'De Toekomst van Brabant'
.
Dat is een samenwerkingsproject
met 16 Brabantse overheidsorganisaties &
40 jonge, gedreven trainees
.

 

Zie ook  de site van het Traineeprogramma.

Terug naar boven