Kunstenaar/ontwerer Maarten Baas tot ereburger van Brabant uitgeroepen

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-01-2018 | Gewijzigd op: 12-01-2018
Maarten Baas is door CdK Wim van de Donk uitgeroepen tot  ere burger van Brabant. Dat gebeurde op de Nieuwjaarsreceptie van Commissaris Wim van de Donk.
Over Bas Maas zei de Commissaris dat ' ..Maarten Baas behoort tot de meest invloedrijke ontwerpers van het begin van de 21ste eeuw'.
Maas, die in 2002 afstudeerde aan de Design Academy Eindhoven, heeft samen met Bas den Herder een studio in Den Bosch.

Bekijk ook het videofilmpje op de site van de Provincie over Maarten Baas.

  Maarten Baas die zojuist uit
handen van Commissaris der Koning Wim van de Donk de bijbehorende penning bij het ere- burgerschap van Brabant ontving.

..........................................................
 


Bericht van 22 september 2016: Kunstenaar Maarten Baas projecteert Real timeklok op Provinciehuis
Kunstenaar Maarten Baas projecteert zijn Real Time klok op het Provinciehuis. De komende maanden is op het Provinciehuisdat lichtproject* te zien.
In het kader van het Jeroen Boschjaar vroeg de gemeente aan Baas iets me thet fenomeen tijd te doen. Baas gaf daar op zijn manier een beeld  van. Het is tot nu toe zijn grootste kunstwerk in zijn serie Real Time. De kunstenaar begon al in 2009 met zijn 'Real Time serie' tijd.
Intussen zijn Baas' kunstwerken te zien in het  Rijksmuseum, op Schiphol  en o.a. in het  MoMa in New York en ze zijn door enkele beroemdheden gekocht. 

Kunstenaar Maarten Baas heeft 'iets' met klokken/tijd.

Voor het eerst wordt een werk van Maarten Baas in Den Bosch op het provinciehuis geprojecteered. De klok van 40x 45 m, waarvan de wijzers als een schaduw worden voortbewogen en elke minuut een man, die wijzer voortduwt, zal  tot voorjaar 2017 zichtbaar blijven..
Voor de lichtprojectie wordt gebruik gemaakt van 18 energiezuinige laserbeamers. De provincie Noord-Brabant gaat met de apparatuur de komende 10 jaar steeds wisselende beelden op de toren projecteren. Doel is om de herkenbaarheid van het centraal gelegen provinciehuis te vergroten.

Zie ook Brabant Magazine: van september/oktober  2016 nr 24  De site van Maarten Baas

Terug naar boven