Brabant Bokaal voor Anna UitdeHaag,Harry Verhoeven Peter Louis Vrijdag

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-11-2017 Maandagavond 13 november 2017 reikt CdK  Wim van de Donk in Sprundel de Brabant Bokaal uit aan onder  meer Anna Uitdehaag * [zie artikel hieronder].
Ook Harry Verhoeven uit Bergeijk ontvangt de erkenning voor zijn inzet rond de klassieke ambachten en voor het Techniekhuys in Veldhoven. En Peter- Louis Vrijdag  is de derde genomineerde. rijdag is de oprichter van het steendrukmuzeum in Valkenswaard.

Bericht van 18 september 2017: Brabant Bokaal voor Bossche Anna Uitdeaag  en nog twee Brabanders
Anna Uitdehaag ontvangt komend najaar uit handen van CdK Wim van de Donk de Brabant Bokaal. Dat eerbetoon valt de Bossche-  ten deel vanwege haar verdiensten op cultureel gebied. 
Ook ontvangen Harry Verhoeven ,kunstenaar, uit Bergeijk en Peter-Louis Vrijdag uit Vallenswaard een bokaal. Vrijdag is de oprichter van het streekmuseum in Valkenswaard.

Anna Uitdehaag.


foto © paul kriele,21 januari 2010.
...............................................................................

De prijs, een initiatief van het Prins  Berhard Cultuurfonds, wordt haar toegekend, omdat Uitde Haag, directeur van de Koningstheater Academy, een onaflatende inzet toont om via die opleiding cabaret en kleinkunst tot een erkende opleiding te doen geraken. In dat streven kreeg  die studie een hbo-niveau.
De Bokaal zal aan Uitde Haag op 13 november 2017 in het provinciehuis worden uitgereikt.