Veghelnaar Wim vd Donk kandidaat CvdK

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-06-2009 | Gewijzigd op: 19-06-2009


De Veghelnaar Wim van de Donk [47 jr.] wordt door Provinciale Staten voorgedragen als de nieuwe Commissaris der Koningin.

In 2007 was de huidige hoogleraar Bestuurskunde [KUB] en momenteel ook voorzitter van de Wetenschappelijke raad voor het Regeringsbeleid, informateur bij de provincie en leidde de onderhandelingen over het bestuursakkoord “Vertrouwen in Brabant”.

De Brabander valt bij het provinciebestuur in goede aarde omdat ‘hij van aanpakken en doorpakken weet en een brede visie heeft op maatschappelijke onderwerpen en op de rol van de provincie als middenbestuur. Van de Donk is een verbinder van mensen en organisaties’.

Als de minister van BZ en de de ministerraad instemmen met de voordracht en de koningin de benoeming bekrachtigt, begint de nieuwe CvdK Van de Donk op 1 oktober 2009 als opvolger van Hanja Maij-Weggen.
Andere kandidaten zijn: Pieter van Geel oud-gedeputeerde en huidig Tweede Kamerlid en Peter van der velden PvdA- burgemeester van Breda en Hein van Oorschot, voorzitter College  van Bestuurt  UvT.