Vermanende toespraak Commissaris van de Koning Wim van de Donk

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-05-2020 | Gewijzigd op: 03-05-2020

Vermanende toespraak Commissaris van de Koning Wim van de Donk. Kom niet shoppen in het weekeind ! Zaterdag bleek al dat in steden als Tilburg, Utrecht en Den Bosch de binnenstad vol stroomde. 
 
Commissaris van de Koning Wim
van de Donk in een vermanende toespraak
voor Omroep Brabant naar de Brabanders
.
 
..

Commissaris van de Koning Wim van de Donk heeft zaterdagavond 2 mei 2020 de Brabanders nog eens gewezen op het vreselijke coronavirus.  Hoe destructief de gevolgen van dit vileine ervan kunnen zijn. Aanleiding voor zijn toespraak - de eerste in twee maanden- was de herdenking van oorlogsslachtoffers op 4 mei. Van de Donk zei via Omroep Brabant onder meer, dat we deze crisis zullen overwinnen.

Van de Donk, die tussendoor ook de zorgverleners een pluim op de hoed gaf, zei  Vreselijk hoe dat virus onze samenleving raakt. Velen van onze kwetsbare ouderen zijn gedwongen alleen en soms eenzamer dan ooit'. Tot slot zei Van de Donk: ‘We zullen ook deze crisis overwinnen. We weten dat het veel van ons vraagt en nog gaat vragen. Dat moeten we dus echt samen doen. Dat vraagt om onderlinge solidariteit. Net als vrijheid is dat een kwetsbaar bezit’  Houdt dus vol, blijf gezond en zorg goed voor elkaar.’

Kolperstraat eenrichtingsverkeer voetgangers. Door drukte in binnenstad:  bord met verzoek thuis te blijven [zaterdag 2 mei 2020].
foto's © henk van esch, 2 mei  2020.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Maandagavond 4 mei 2020 zal de commissaris samen met burgemeester Jack Mikkers het bevrijdingsvuur ontsteken.

De toespraak van de commissaris komt beslist niet ongelegen nu blijkt dat met het versoepelen van de regels de binnensteden massaal bezocht worden, zoals bijv. in Tilburg. 

Terug naar boven