Provinvcie: Ludiek protest tegen cultuur-armoedig bestuursaccoord

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-05-2020 | Gewijzigd op: 19-05-2020
Op 15 mei 2020 werd op het plein voor het Provinciehuis op theatrale manier geprotesteerd tegen het bestuursaccoord waarin-naar verwachting-  bezuinigd wordt op natuur, cultuur en energie Op initiatief van de Vereniging De Kunst van Brabant trok een beperkt gezelschap naar Den Bosch en stapelde een berg theaterstoelen op het plein als teken van het leeglopen door geldgebrek van de theaters. Uit die stapel kwamen twee reuzen gekropen met een kaartje voor hun geplaceerde theaterplek.  Wanhopig proberen zij hun stoel te  vinden. Teleurgesteld druipen zij af.
Dat is metaforisch het  beeld  wat de Brabantse cultuur te wachten staat. 
Medewerkenden aan de demonstratie waren : actrice Wendell Jaspers en Jetse Batelaan [Theater Artemis] en Pieter Menu   [Het Zuidelijk Toneel].
De actie werd ondersteund door Theater Artemis, Het ZuidelijkToneel, TheateradParade, en ZZPérs werkzaam voor diverse festivals.
 
.....
.....
-Hierboven: De  berg theaterstoelen op het plein van het Provinciehuis en de twee reuzen die tevergeefs met een geplaceerd theaterkaartje aan komen zetten.

-Onderaan: De nieuwe gedeputeerde voor Cultuur Wil van Pinxteren [r.] van Lokaal Brabant met de portefeuille 'VrijeTijd'.
Links de voormalig gedeputeerde voor Cultuur  Henri Swinkels. 
Op de rug gezien bestuurslid / woordvoerder
Marc Eysink-Smeets van 'De Kunst van Brabant'.


foto's © Ilse Wolf, 15 mei 2020.
 
.....