Prins Bernhard Cultuurfonds schenking aan Bosch Parade

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-03-2021 | Gewijzigd op: 21-03-2021
55 Brabantse projecten, waaronder ook twee Bossche instellingen, delen in het eerste kwartaal van 2021 in een subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds ter grootte van € 313.629.
Bosch Parade
De kunstmanifestatie Bosch Parade ont vangt voor de uitgestelde editie van 2020 € 10.000. Het evenement op de Dommel vanaf Essent tot aan de Citadel, vindt plaats van 17 t/m 20 juni 2021. ) is een drijvende, muzikale en theatrale stoet met hedendaagse objecten, verbeeldingen en verklankingen, geïnspireerd op het werk van Jheronimus Bosch. De vaartocht wil recht doen aan het genie en de vernieuwingsdrang van de kunstenaar Bosch en aan ’s-Hertogenbosch, de stad van de levende kunsten. Voor deze manifestatie is onder meer samenwerking gezocht met het Zuidelijk Toneel en kunstenaars Joep van Lieshout en Folkert de Jong. 

Voor programma, data en reserveringen: Bosch Parade
 
De route loopt vanaf Essent langs de Dommel naar de Citadel. De singel en de Westwal worden afgezet .Daar kan men plaatsen reserveren.[zie de link]  foto © henk van esch, 19 maart 2021 en onder 21 juni 2019.
........

Capella Pratensis
De stichting Cappella Pratensis  kan voor de concertreeks ‘Nu dat het daglicht vult de hemel’ rekenen op een bijdrage van € 5.000. Cappella Pratensis levert met deze concertreeks een muzikale bijdrage aan het ‘Jaar van het Brabants Kloosterleven’. Van 9 t/m 13 juni 2021 geven zes zangers een serie concerten in zeven Brabantse kloosters, waaronder vier jubilerende abdijen. Het concertprogramma ademt mee met de natuur en het ritme van het kloosterleven. Gregoriaanse hymnes die de dageraad, de zon, de avond en de nacht bezingen, worden verweven met polyfone muziek uit de Bossche Koorboeken
 
Stichting Antishit voor het project Out Of Step € 10.000
en het Design Musuem 's-Hertogenbosch voor de expo Meret Oppenheim;' für dich- wieder dich'.,

De volledige lijst: Cultuurfonds Eerste Kwartaal
. .

Terug naar boven