Concert met o.a. Bauer bij 900 jaar Brabant

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-09-2006 Voor ruim 3 ton gaf de Provincie een feestje weg voor alle Brabanders, van wie er ongeveer 1200 in Den Bosch aanwezig waren. Dat was tgv 900 jaar Brabant.
Alsnog trad Frans Bauer op, op het grote openluchtpodium dat in de vijver van het Provinciehuis door de Genie was opgesteld.

Als tijdsopname enigszins bewogen, maar zo was de sfeer tijdens het openluchtconcert rond 900 jaar Brabant .Middelste foto: Frans Bauer die het publiek uitdaagde voor een polonaise. Rechts: tot slot was er nog een kort en heftig vuurwerk te horen en te zien.

foto's © paul kriele, 1 september 2006. 
 

Na een wat serieus en stijf eerste deel –stijfjes à la May Weggen - brak pas na 22.15 uur van het Brabant jubileumconcert de hel los, of liever kwam de stemming erin. Alsnog trad Frans Bauer op, op het grote openluchtpodium dat in de vijver van het Provinciehuis door de Genie was opgesteld. Dat was tgv 900 jaar Brabant. Voor ruim 3 ton gaf de Provincie een feestje weg voor alle Brabanders, van wie er ongeveer 1200 in Den Bosch aanwezig waren. 
Met ‘Heb je even voor mij’ en ‘Als de sterren aan de hemel staan’ gingen de handen op elkaar en de beentjes van de vloer. Zo stonden er op een gegeven moment meer meer mensen op het podium de polonaise te dansen dan er op stoelen zaten. Bauer haalde ook enkele jonge jongens op het podium en kreeg met het Kozakkenkoor de zaak aan het deinen.
Met de toegift -die May Weggen al voor Omroep Brabant had aangekondigd -Satisfaction en een extra groet naar het Bossche publiek dat op de hellingen rond de vijver buiten beeld stond opgesteld, werd om even over elven het feestconcert onder enkele knallen van een heftig en kort vuurwerk besloten.

Brabant 900: concert op vijver Provinciehuis 
1 september 2006.
Rond de viering van 900 jaar provincie Brabant organiseerde de Provincie voor ruim 3 ton een concert voor alle Brabanders. Elk dorp/stad mocht een afvaardiging sturen van drie inwoners die verdienstelijk waren [geweest ] voor hun gemeenschap. Zodoende konden 700 Brabanders het concert ter plekke bijwonen.
Op de dag van de viering was ook nog eens burgemeester Rombouts tien jaar eerste burger van 's-Hertogenbosch en vierde minister Carla Peijs haar verjaardag.


foto's © gerard monté, 1 september 2006 's middags.

's Middags werden er repetities gehouden.
Onder: ploegen van divrse tv-stations o.a. Omroep Brabant.
In de vijver van het Provinciehuis had de Genie een ponton gelegd waarop de tent was gezet voor de artiesten en de musici. 
foto's © gerard monté, 1 september 2006 's middags. Rechts telecommuncatie tbv United Broadcasting..Boven: vele gilden hadden ook een deputatie afgevaardigd.
Boven rechts: In de hal van het Provinciehuis is een expo ingericht met Verhalen van Verbeelding [r] en oude Brabantse kaarten [l]. Rechts: de catering..


foto's © gerard monté, 1 september 2006 's middags.


Midden de catering staat daar vast opgesteld. - foto's © gerard monté, 1 september 2006 's middags.
-------------------------------


Terug naar boven