Levensverhaal Van Gogh op iPad

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-10-2011 | Gewijzigd op: 17-10-2011
Maandagmorgen 17 oktober 2011 nam gedeputeerde Briitte van Haaften in het Provinciehuis de fonkelnieuwe iPad-app 'Explore Vincent*' in gebruik genomen. Echter daaraan voorafgaand  werd ook bekend dat er nieuwe feiten zijn over het leven van Van Gogh. In het Amerikaanse CBS-nieuwsprogramma ‘60 Minutes’ verscheen een nieuwe biografie in boekvorm, waarin het leven van Vincent van Gogh nauwgezet is bestudeerd, maar exklusief Van Goghs zelfmoord. Dat wordt door de Amerikanen -met een technische uitleg -ontkend. 

Gedeputeerde van Cultuur van de Provincie Noord-Brabant, Brigite van Haaften, stelde op 17 okotber 2011 in het provinciehuis de eerste iPad-kast voor de Brabantse Van Gogh-locaties in werking.

De nieuwe feiten zullen door het Van Gogh Museum serieus onderzocht worden. Mocht dit tot nieuwe standpunten leiden dan kan de app altijd aangepast worden.

De app ‘Explore Vincent’, die geproduceerd werd door bureau Qlvr, bevat animaties, games en veel historische feiten over het werk en het leven van de wereldberoemde schilder met o.a. diens turbulente leven, zijn kinderjaren [Zundert], zijn schooltijd [Tilburg], het begin van zijn kunstenaarschap [Etten-Leur], zijn mislukte liefdes, artistieke ‘explosie’ in Nuenen en zijn verblijf op vele andere plekken in binnen- en buitenland.
Via zijn werk kun je Van Goghs ontwikkeling als schilder volgen. Zes uitdagende games maken de app compleet.

Meer info en de trailer van Explore Vincent: www.explorevincent.com

*‘Explore Vincent’ is een initiatief van Van Gogh Brabant, dat meer bekendheid wil verwerven voor het levensverhaal van Vincent van Gogh. Van Gogh Brabant en Qlvr brengen met deze app een rijke educatieve toepassing met speelse mogelijkheden op de markt. De app is vanaf vandaag in de App Store van Apple verkrijgbaar, zowel in het Nederlands als in het Engels.