Verkiezing 'Beste Brabantste Brabander '

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-03-2012 De provincie is vandaag - dinsdag 13 maart 2012 - een drieledige verkiezing gestart naar de Brabantste Brabander. 
Er zijn drie categorieën : voor de Brabantste Brabander, de Brabantste student en het Brabantste bedrijf. Die ontvangt 
de Brabant Awards 2012.
Brabanders zijn bijzondere mensen. Ze zoeken slimme oplossingen, ondernemen met lef en werken graag samen. Maar ze zijn ook Bourgondisch, gastvrij en gemoedelijk. Brabanders combineren moeiteloos de harde én zachte kanten van het leven. Juist deze bijzondere combinatie staat centraal bij de Brabant Awards. 

Hollander, Fries of Brabander: iedereen kan tot 15 april 2012  op de website van de Brabant Awards een bijzondere Brabander of een bijzonder Brabants bedrijf nomineren. Dat kan  Wie in je omgeving oogst bewondering? Op wie ben je trots? Als de kandidaat of het bedrijf maar succesvol is mét een zachte g. 

Een deskundige vakjury kiest uit de nominaties per categorie vier finalisten. Deze finalisten strijden vervolgens om de felbegeerde awards. Dat doen ze door zo veel mogelijk stemmen te verzamelen. Degene met de meeste stemmen wint vrijdag 25 mei - de dag van de grote finale - een Brabant Award 2012!

Deskundige jury
Gedeputeerde Bert Pauli, voorzitter van de jury.

De jury staat onder voorzitterschap van oud-wethouder Bert Pauli, gedeputeerde Economische Zaken & Bestuur
Leden zijn onder meer; theaterproducent Albert Verlinde, cabaretier Leon van de Zanden, zakenvrouw en eigenaar van Search advies- en ingenieursbureau Anne- Marie Rakhorst, hoogleraar aan de TU Eindhoven Theo Salet en hoofdredacteur a.i. van het Brabants Dagblad Ton Rooms.

Albert Verlinde: ‘Brabant bruist van de energie! Het is echt een ondernemende en vernieuwende regio. We zoeken als jury ook naar de ‘verborgen’ succesverhalen, verhalen die we nog niet kennen. En wat ook belangrijk is: je hoeft niet per se een bekende Brabander te zijn om succes te hebben en genomineerd te worden. Ik ben dus erg benieuwd naar de kandidaten. Ik zou zeggen: laat de nominaties maar binnenstromen!’

Jurylid Albert Verlinde.

Alle informatie over de Brabant Awards 2012 vind je op www.brabantawards.nl. De wedstrijd volgen kan via Twitter @ddjab of #BrabantAwards en via Facebook ‘dan denk je aan Brabant’.


Terug naar boven