Museum voor Religieuze Kunst

Het Museum voor Religieuze Kunst in Uden huist deels in een gebouw van de orde zusters Norbertinessen.

Na de commotie over het voortbestaan, dat door de hoge kosten was ingegeven en daaraan gekoppeld een mogelijke verhuizing volgde op 20 juni 2009 het bericht van behoud museum voor Uden.

Laatste artikelen binnen de categorie Museum voor Religieuze Kunst:

Partnership voor Udens Museum aldus Bedrijfsplan

Partnership voor Udens Museum aldus Bedrijfsplan

Gepubliceerd op: 16-11-2010 | Gewijzigd op: 0
Het Udens museum voor Religieuze Kunst heeft eindelijk een bedrijfsplan gepresenteerd. Samenwerking met het Noordbrabantsmuseum staat voorop.
Lees meer
Museum Uden: vraagt om extra geld

Museum Uden: vraagt om extra geld

Gepubliceerd op: 21-10-2009 | Gewijzigd op: 21-02-2010
Gemeente Uden vraagt voor het Religieus Museum Uden nog eens € 225.000 en een jaarlijkse exploitatiesubside. Met het geld zal eerst de organisatie beter worden opgezet.
Lees meer
Religieus Museum blijft in Uden

Religieus Museum blijft in Uden

Gepubliceerd op: 22-06-2009 | Gewijzigd op: 0
Het Museum voor Religieuze Kunst [MRK] blijft voor Uden behouden. Die toezegging deed directeur Léon van Liebergen bij de opening van de tentoonstelling 'Vrouwen in habijt' zaterdag 20 juni 2009. Maar op welke manier en onder welke financiële condities, dat deed de directeur nog niet uit de doeken. Het plan van aanpak volgt pas eind juni 2009. Juist die financiële basis was door de huur en de te geringe bijdrage van de gemeente Uden het hete hangijzer. De provincie wenst het museum niet meer dan nu te financieren. Bovendien is een deel van de gebouwen geen eigen bezit en behoort tot de orde der zusters Brigitinessen.
Lees meer
Udens Museum voor Religieuze Kunst naar Den Bosch

Udens Museum voor Religieuze Kunst naar Den Bosch

Gepubliceerd op: 10-03-2009 | Gewijzigd op: 22-06-2009
Het Bossche bisdom wil het Museum voor Religieuze Kunst [MRK] in Uden naar Den Bosch halen. Dat is de conclusie na een studie van het BernsMuseumManagement. Dat geeft overigens twee adviezen: handhaving in Uden onder supervisie van het Noord-Brabants Museum, of verhuizing naar Den Bosch en uiteraard ook samenvoegen bij dat NbM.
Lees meer
Opnieuw onderzoek Religieus Museum Uden

Opnieuw onderzoek Religieus Museum Uden

Gepubliceerd op: 01-01-2009 | Gewijzigd op: 22-06-2009
Het bisdom begint ook een onderzoek naar voortzetting van het Religieus Museum in Uden. Eerder deed dat al Gerard Rooijakkers en oud-gedeputeerde en voormalig waarnemende burgemeester Joep Baartmans die als conclusie een behoud van het museum in Uden zagen. Maar het bisdom twijfelt blijkbaar aan die uitslag en laat het Arnhemse bureau Berns opnieuw de voortgang van het museum in het Udense Birgitinessenklooster onderzoeken. Vanuit het Udens gemeentebestuur en vanuit het Noordbrabants Museum werd vanwege de kosten, gering bezoekersaantal en de moeilijke verbouwingssituatie van het zusterklooster, al gepleit voor een fusie met het Noordbrabants Museum.
Lees meer
Rooyakkers bemiddelaar Udens museum

Rooyakkers bemiddelaar Udens museum

Gepubliceerd op: 13-08-2008 | Gewijzigd op: 22-06-2009
Gerard Rooijakkers is door de gemeente Uden gevraagd te bemiddelen bij het voortbestaan van het Museum voor Religieuze Kunst in Uden. De opdracht is....
Lees meer
Fusie Udens museum met Brabants museum verwacht

Fusie Udens museum met Brabants museum verwacht

Gepubliceerd op: 26-07-2008 | Gewijzigd op: 22-06-2009
Factoren wijzen op volledige fusie van het Museum voor Religieuze Kunsten met het Noordbrabants Museum. Na studie van een onderzoekscommissie en op advies van de interim-voorzitter draait het uit op..
Lees meer