Filmopnamen stadhuis boek Paul van Loon

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-06-2009 | Gewijzigd op: 28-06-2009
Zondag 28 juni 2009 werden  voor en in het stadhuis door NLFilmproduties, iov Walt Disney, opnamen gemaakt voor  'Foeksia de miniheks'. Dat is een boek van de populaire kinderboekenschrijver Paul van Loon* uit Drunen.
De scenes in Den Bosch draaien om een gesprek tussen de burgemeester, in deze rol Leny Breederveld en een projectontwikkelaar waarvoor Marcel Hensema de rol speelt. Als burgemeesterskamer wordt de oude raadzaal gebruikt.

 NL Film Productie heeft op locatie totaal twee spelers en 10 figuranten, die aangesterkt worden  met 40 man technisch en ondersteunend personeel, ingezet.


NL Filmproductie in actie voor en in het stadhuis voor de opnamen van 'Foeksia de miniheks'.
foto's © paul kriele, 28 juni 2009.
-------------------------------------------------------------
Niet bij de scene zit helaas de gevelafdaling van de heks.... 'Dat was volgens een gemeentewoordvoerder  niet mogelijk,' aldus de assistent-productieleider Remco van de Kant. Vreemd, omdat de stad met de intocht van Sinterklaas Pieterbazen van het dak van het stadhuis naar het bordes laat afdalen...
In Ermelo en de LaageVuursche worden nog wat meer scenes opgenomen uit de fantasiewereld van kinderen en van heksen...,' aldus productieleider Sanne van der Tas. die aangeeft dat  haar bedrijf ook opnamen maakte voor de dramaserie van de KRO ''Keyzer en de Boer advocaten' en de jeugdserie 'Zoop' die ook op dvd verkrijgbaar is. 
De productie 'Foeksia de miniheks', onder regie van Johan Nijenhuis, gebeurt iov Walt Disney Studio's.

*Paul van Loon  [*Geleen, 17 april 1995]  woonachtig in Drunen is onder meer bekend van 'Wolfje Weerwolfje' en 'Griezelbus'.
BrosBros maakte eerder [2008] bekend films te gaan maken van 'Meester Kikker' en 'Dolfje Weerwolfje'.
Najaar 2010 staat de premiëre gepland van 'Foeksia de miniheks'.
 

Terug naar boven