Brabantse film met Bossche trekjes

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-06-2010
'Filmster' Henny Forger-Adriaans.
foto © paul kriele, 8 juli 2009.
De jeugdige Vughtse filmproducent  Roel de Laat.

Filmtalent Roel de Laat is bezig met de productie van een thriller, die zich o.a. in Den Bosch afspeelt. Deze zomer worden de opnamen gemaakt in ook Tilburg, Vught en Eindhoven. In de film spelen - naast een beroemde Nederlands tv-ster - ook Tom Bos, Sjoerd de Biont[Spangas Wolfseinde], Kirsten Freriks [hoofdrolspeelster] en Henny Forger- Adriaans mee.
Het verhaal is door hemzelf bedacht, maar Paul de Vrijer schreef het script.
De Vughtenaar De Laat, die steeds voor spannende verhalen en scènes kiest, is al vanaf zijn twaalfde met filmen bezig. Maar zijn schoolvrienden, met wie hij toen samen werkte, haakten af en hij zette door.
Roel kwam bij de voorbereidingen voor de nieuwe film met de kroegbazin ‘Ma Oetel’ in contact toen hij een eindexamenproject maakte dat zich in zijn stamkroeg ‘De Saeck’ in de Torenstraat afspeelde. Door Hennies verhaal over vroeger en haar kunstzinnige dans- en muziekopleiding, raakte de filmproducent ingenomen van haar kwaliteiten en vroeg haar voor een rol in ‘Levenslang’, zoals de thriller gaat heten.
De Laat, die ook al enkele sponsors heeft, waaronder Albert Heijn en nog een Bossche ondernemer, verwacht dat de première in december in TheateradParade plaatsvindt. Maar daarover zijn nog besprekingen aan de gang, aldus de 17-jarige aankomend filmproducent, die al eerder ‘Her last wish’ maakte.