Matige filmpremière 'Levenslang'

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-04-2011 | Gewijzigd op: 28-04-2011
In TheateradParade vond Paasmaandagavond 25 april 2011  de première plaats van de film 'Levenslang' van de Vughtse producenten Sjoerd de Bont en Roel de Laat.
De film omvat een goed geschreven verhaal over het schoolmeisje Lotte dat een jeugdtrauma met zich meedraagt. Door een liefdesrelatie op de middelbare school komt  dat weer boven in een dramtische scene waarin haar vriendje Roy [Tom Bos]  de dood vindt. Vervolgens speelt dat trauma een bepalende rol, zowel tegenover haar moeder, tegenover haar klasgenootjes, als in de zoektocht naar dader Pieter.

   
-Boven: Aankomst van de cast met producent Roel de Laat en hoofdrolspeelster Lotte [Claire Bender].
-Rechts boven: De bijna gekozen Miss Brabant Kirsten Freichmann met achter haar Remco de Vaan.
-Rechts: Aankomst van o.a. Maria van Schouwenaar.

foto's © paul kriele, 25 april 2011.
 
.
Het publiek, waartoe uiteraard ook veel aanhang van de medespelenden behoort, was in sjiek gala komen opdagen en begroette de cast, die gedoseerd in een witte limousine vanaf La Mère werd afgehaald. Daar waren ze geschminkt en in sjiek gala gestoken.

Aan de film mankeert het nogal aan wat technische zaken zoals een overdreven en soms niet passend te hard geluid en een naar verhouding daarvan te zwakke gespreksopnamen op buitenplaatsen, zoals straat, schoolplein en het bos.
Er zitten gelukkig ook een paar goede rollen bij, maar het blijft toch nog een Vughtse [..] film.

   
 De gehele cast werd door, na een geïmproviseerde toespraak door producent Roel de Laat, in de bloemetjes gezet.
foto '© paul kriele,m 25 april 2011
De moeder van Roy [Henny Adriaans], wiens zoon Roy in de film een noodlottig einde overkomt.

In een slotwoord fêteerde Roel de Laat de cast, die een voor een op het podium werd uitgenodigd. Hij sprak een nogal amateuristisch ['ik ben een slechte spreker'] dankwoordje: 'Ik heb dit natuurlijk niet alleen gedaan Heel veel dank aan alle goede acteurs en medewerkenden'.
Hopelijk zijn De Laats ambities ook werkelijk zo sterk dat met meer kwaliteit zijn producties de theaters kunnen halen. 'Want,' zo sprak de ceremoniemeester, 'hij is er op gebeten alles voor elkaar te krijgen..'.

Resultaat ook elders als slecht beoordeeld
Blijkbaar was Sjoer de Bont het met hem niet eens want Sjoerd is lopende de productie afgehaakt vanwege de voor hem tegenvallende resultaten, zo vernemen wij. Sjoerd was wel -onopvallend - bij de première aanwezig.

Coproducent, maar afgehaakt, Sjoer de Bont.
foto © arthur van den boogen 25 april 2011.

Het publiek, nogal divers van leeftijd, werd na afloop uitgenodigd voor de after-party in La Mère in de Torenstraat, niet nadat zij door Roel was gewezen op een collectebus voor een project in Brazilië, waar een vriendin van Sjoerd- Justina Verkaart - zich inzet voor de bouw van huizen en scholen voor de sociaal zwakkeren aldaar
Voor de Vughtse Roel de Laat ging met de première van 'Levenslang' een jeugdwens in vervulling, maar de jeugdige overmoed zal nog flink bijgeschaafd moeten worden zodat zijn producties zelfs ook de kleine theaters zullen gaan halen. 
 
foto © paul kriele, 25 april 2011.

.

Na afloop ontvingen de leden van de cast uit handen van Sjoerd de Laat een kort bedankje vergezeld door een boeket bloemen. Boven Roy [Tom Bos] .
Onder de broertjes van Lotte en links onder  rechercheur Emile Jansen [midden op de foto] van GTST.
foto's © paul kriele, 25 april 2011.  o.a. de 11-jarige Damien  van Duijn [l.].


Terug naar boven