Opname voor 'Bende van Oss' in Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-05-2011 | Gewijzigd op: 04-05-2011
Vanmorgen - woensdag 4 mei 2011-  vond in het Joan de Deoziekenhuis en vanmiddag in de St. Jorisstraat en Huis van Bewaring opnamen plaats voor de film de Bende van Oss, die in de jaren 20-30 van de vorige eeuw Oss teisterde met branden, inbraken, moordaanslagen en intimidaties.

De filmploeg van regisseur André van Duuren en producent Matthijs van Heijningen maakte opnamen van een   straatscène met transport en aankomst van een van de bendeleden bij het Huis van Bewaring in de St.Jorisstraat en een verhoor in de gevangenis aldaar.
De filmpremière van 'De Bende van Oss' is in september 2011 tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht.

-Links: Bendelid Matthias Schoenaerts wordt, voorafgaand aan een verhoor in het Huis van Bewaring in de Sint Jorisstraat, nog even geschminkt.
-Boven: Een rij van materieel is nodig om enkele scènes van 'de Bende van Oss' in Den Bosch te kunnen opnemen.

foto's © paul kriele, 4 mei 2011.

Het Huis van Bewaring waar in een van de cellen het  verhoor van een van de verdachte bendeleden werd afgenomen.

foto's © paul kriele, 4 mei 2011.
 

In Den Bosch waren voor de spannende misdaadfilm 'De Bende van Oss' vandaag 4 mei 2011 zestig personen ingezet, vertelt productieleider Ilse Ronteltap.
Er volgen deze week nog opnamedagen in Den Bosch, Den Haag, Rotterdam en daarna nog eens drie weken in Oss.  De laatste scènes worden op 12 juni vastgelegd. Aan de bijna 2 uur durende film, die een budget heeft van bijna  € 3 miljoen,  doen 37 personen en 1160 figuranten mee.

Terug naar boven