Film 'Klokkenluider v/d Notre Jan' door daklozen & vrijwilligers

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-01-2012 | Gewijzigd op: 15-09-2012
Zaterdag 28 januari 2012 werd de gehele dag gedraaid in en om de Sint Jan voor de film 'de Klokkenluider van de Notre Jan'. Het verhaal achter deze opnamen [script Arnoud Kremers] is een afgeleide van de  beroemde Franse film 'De klokkenluider van de Notre Dame', maar kent een iets gecompliceerder verhaallijn, met twee nevenplots, legt de verantwoordelijke voor het script,  Arnoud Kremers, uit.

Op het Sint Janskerkhof  heerst een warboel. Er is een complete middel eeuwse markt ingericht, waar tussendoor ook nog ganzen en schapen lopen. Dankzij de inzet en hulp van rvijwilligers zijn deze requisieten bij elkaar verzameld.
De film is een initiatief van de Stichting Maatschappelijk Opvang [SMO], waartoe ook het Inloopschip behoort.
Kremers benadrukt nog eens dat alls wat zich voor en achter de camera bevindt vrijwilligers zijn.

Op het Sint Janskerkhof is een compete middel eeuwse markt ingericht foto's © paul kriele, 28 janauri 2012.
Ganzen en schapen behoren tot de rekwisieten. Links: Veel materiaal voor de markt en het beestenspul, zoals ganzen en schapen, zijn ook door vrijwilligers geleverd.

'Het verhaal van de 'Klokkenluider van de Notre Jan' kent twee nevenplots, legt Kremers uit: de liefde van de klokkenluider voor de uitgebate zigeunerin Esmeralda. En een heel belangrijke kunstroof [een Jeroen Boschwerk]  uit het paleis van de prelaat [het Zwanenbroedershuis].'

Medewerkenden
De regisseur van 'de Notre Jan' is Maarten Melis, de regiesassitente Iris van Rooy, muziek van Frans Kerkhofs, camera en geluid door Manuel Cooijmans en script van Arnoud Kemers.
 . Cremers: 'De planning is er om de film eind april 2012 met een heus galapremiere in de Verkadefabriek te vertonen.'

Terug naar boven