Bossche couturier en d'n Peer luiden klokken voor actie Kerkbalans

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-01-2016 | Gewijzigd op: 08-01-2016
Couturier Addy van den Krommenacker en Peer van den Muggenheuvel luiden met plebaan Geert-Jan van Rossem op zaterdag 16 januari 2016 om 12 uur de klokken van de St.Jan als start van de actie Kerkbalans 2016.
Kerkbalans is een gezamenlijke actie van de rooms-katholieke en de protestantse kerken om binnen de kerk geld op te gaan halen. Dankzij Kerkbalans kunnen kerkgemeenschappen functioneren en hun maatschappelijke functie blijven vervullen.

Op die morgen  wordt in vijftien steden in 't land door bekende  plaatsgenoten de klokken geluid als een oproep om de actie [van 17 tot 31 januari 2016] te ondersteunen. 
Addy van den Krommenacker over  Kerkbalans: 'Ik doe mee aan het inluidmoment omdat ik rooms-katholiek ben en de kerk en de Sint-Jan – het boegbeeld van ’s-Hertogenbosch – een warm hart toedraag. Vroeger heb ik zelfs een jaar het seminarie gevolgd. Het werd uiteindelijk de mode.”
Peer van den Muggenheuvel: “De Sint-Jan is van iedereen en vooral ‘ècht Bosch’. Dus we moeten ook met z'n allen zorgen voor het behoud van onze ouwe Sint-Jan.”