Bij aanleg verdiept Vughts spoor: 8 maanden afsluiting weg N65

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-06-2017 | Gewijzigd op: 13-06-2017
 Voor de aanleg van de verdiepte ligging van het spoor in Vught is het noodzakelijk om de kruising van het spoor Den Bosch-Eindhoven/Tilburg en de N65 [Den Bosch-Tilburg] om te keren. Dat wil zeggen straks gaat de N65 over het aan te leggen verdiepte Vughtse spoor heen.
........
 
Minst slechte van drie varianten
 
Het Rijk heeft drie varianten onderzocht als tijdelijke oplossing om de werkzaamheden aan de kruising van de N65 met het spoor mogelijk te maken:  
- tijdelijke omleidingsweg naast de huidige kruising N65-spoor (aan Noordzijde)
- tijdelijke omleidingsweg met een tijdelijke brugconstructie over de huidige kruising N65-spoor
- tijdelijk afsluiten van  N65 in 2024-2025  
 
De minister heeft op basis van dit onderzoek een voorgenomen besluit genomen voor variant 3, hierbij wordt de N65 in het jaar 2024-2025 voor de periode van circa acht maanden afgesloten voor al het verkeer. Gedurende deze acht maanden wordt de spoorbak voor de verdiepte ligging van het spoor afgebouwd. Het afsluiten van de N65 heeft volgens het Rijk minder impact op de leefbaarheid in de directe omgeving, levert minder technische risico’s op, duurt het kortst en is goedkoper dan de andere varianten.  
 
 Infomatie aan betrokken bestuurders
 Afgelopen donderdag 8 juni 2017 zijn de regionale bestuurders van onder andere gemeenten Vught, ’s-Hertogenbosch, Haaren, Boxtel en provincie Noord-Brabant vertegenwoordigt in de Stuurgroep PHS/N65 door het Rijk en ProRail geïnformeerd over het voorgenomen besluit van de minister over de wijze van realisatie van het verdiepte spoor in Vught. 
 
 
Aanvullend pakket De regionale partners in de Stuurgroep realiseren zich dat het omklappen van de kruising van het spoor met de N65 een ingewikkeld vraagstuk betreft en dat elke uitvoeringsoptie stevige nadelen met zich meebrengt. De partners hebben daarop aangegeven het voorgenomen besluit van de minister als minst slechte optie te beschouwen en de voorwaarde gesteld dat een helder pakket van ondersteunende maatregelen wordt samengesteld.