Ongelijkvloerse kruising nabij Dieze-spoor- brug

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-05-2010 | Gewijzigd op: 18-05-2010
  De aan te leggen fly-over bij de Diezerbug gezien vanuit het Noorden. Daar gaan treinen vanuit Nijmegen straks over de sporen van en naar Utrecht.

De stad krijgt er een nieuw, eigentijds knooppunt bij. Een knoopunt voor treinen met ongelijkvloerse kruising voor de treinen van en naar Nijmegen. Het doel is een betere doorstroming van het treinverkeer. Het knooppunt ligt  Noordelijk van de huidige Diezespoorbug.

Pro Rail adverteert vandaag met de aanleg van dit knooppunt in het spoor. Dat bestaat uit de aanleg van een fly-over noordelijk van de Diezebrug voor het treinverkeer van en naar Nijmegen en aan weerszijden van  de Diezespoorbrug een extra brug met rails voor dat treinverkeer. 
Bij realisatie wordt het treinverkeer naar Utrecht  gescheiden van het - straks - kruisende verkeer naar Nijmegen. De reden van de aanleg is de toeneame van het aantal reizigers op de twee trajecten. Tegelijk met de aanleg van dit kruispunt krijgt de Diezebrug een uitbreiding van twee naar vier sporen.
Van het stationsemplacement worden de eilandperrons [spoor 3/4 en spoor 6/7]  aan beide zijden verlengd.

Pas eind dit jaar neemt de minister van Verkeer en Waterstaat een besluit over de verbetering van het spoor in Den Bosch.
De gemeente wil dat tegelijk met dit project er rekening wordt gehouden met een onderdoorgang onder het spoor vanuit de Vogelstraat tbv de calamiteitendiensten richting West.
De werkzaamheden voor het project, dat begroot is op bijna € 135 miljoen, staat gepland om in 2011 te beginnen.
 
Op 31 mei 2001 is er vanaf 18.30 uur een inloopavond over dit project van ProRail in de Verkadefabriek.