Laatste nachttrein naar Tilburg uitgeluid

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-12-2010 | Gewijzigd op: 13-12-2010
In de nacht van zaterdag 11 december op zondag 12 december hebben de Jonge Democraten Brabant in Den Bosch afscheid genomen van de laatste nachttrein op de lijn Tilburg-Den Bosch. In de nieuwe dienstregeling van de NS die sinds dit weekend van kracht is, komt het traject van het nachtnet tussen Tilburg en Den Bosch te vervallen.

Met tranen, geweeklaag en bloemen werd zaterdagnacht 11 december 2010 door de Jonge Democraten afscheid genomen van de laatste nachttrein naar Tilburg. Een Condoleanceboeket lag op het perron.

Onder grote aandacht van nachtreizigers werd de laatste nachttrein Tilburg-Den Bosch uitgezwaaid. Er werden bloemen en kaarsen gelegd voor de vertrekkende trein, gedichten voorgelezen en stemmige muziek gespeeld. De Jonge Democraten Brabant vragen met de actie aandacht voor de beslissing van provincie Noord-Brabant en de grote Brabantse gemeentes om het nachtnet slechts in beperkte vorm te behouden. De nachttreinen van donderdag zijn in heel Brabant geschrapt en voorlopig is het nog onzeker of de trein tussen Tilburg en Den Bosch terugkomt.

Volgens de Jonge Democraten Brabant is een professioneel nachtnet niet alleen een milieuvriendelijk en veilig alternatief voor jongeren, het is belangrijk voor iedereen die bijvoorbeeld ’s nachts naar Schiphol moet of een culturele voorstelling in Amsterdam wil bezoeken.
U kunt uw condoleances nog altijd kwijt op www.goodbyenachttrein.nl.