Kloosterhotel 'De Soete Moeder' gaat in mei open

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-01-2016 | Gewijzigd op: 25-03-2016
Na zeven jaar -vanaf de start op 16 juli 2009 -gerekend, 'gaat het intiatief voor de verbouw en opzet van het kloosterhotel in de Nemiusstraat 'De Soete Moeder' in mei open. Daar gingen heel wat technische, organisatorische en vooral financiële 
problemen aan vooraf.
De initiatiefnemers Eline van Lith en Adri Ederveen hebben zich niet laten kisten. Door volharding wisten zij zich een grote kring van medestanders en financiers* en donateurs** om zich heen te verwerven.

-Links: Het tot hotel omgebouwd klooster
aan de zijde Geert van Woustraat.
-Boven: De hoofdingang waarachter straks het opleidingscentrum van 'De Soete Moeder' schuil gaat.
Achter het bouwdoek is Nico de Bonth bezig met het karwei.


foto' s © paul kriele, 15 januari 2016.

Het kloosterhotel in een voormalig zusterklooster op de Muntel is bedoeld als werk-en stageplaats voor jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben en de weg naar werk nog niet gevonden hebben. Vandaar ook de ideële stichtingen en organisaties* die het initiatief steunen. Daarbij worden zij begeleid door leermeesters en trainers/begeleiders.
Er zijn ook al tal van stagiars doorgestoten naar vervolgopleidingen en/of  werk.
De Soete Moeder bevat dus ook een leerwerkbedrijf voor de hotelbranche, waar jongeren overdag in opleiding zijn naar werk of studie en 's nachts in een van de 24 hotelkamers verblijven. Straks kunnen zij bijv. in de facilitaire dienst of andere ondersteunende diensten werkzaam zijn. 

-Boven: Gevel met Mariabeeld en tuin van
De Soete Moeder in de Nemiusstraat
.
-Links het tot hotel verbouwd klooster.

foto's © paul kriele, 16 juli 2009.

Aanvankelijk was dit een project van Zayaz. Maar door bezuinigingen [tgv Rijksmaatregelen voor coöperaties] moest Zayaz dit project laten schieten. Monumentenfonds Brabanbt nam samen met Kadans Vastgoed uit Haaren dit project over. 
Het complex bestaat uit een een tot hotel verbouwd klooster,een kapel, vergader c.q.ontbijtzaal en enkele zelfdstandige appartementen voor vaste logies.
. -Links boven: De tuin met  kapel.
-Links Interieur van de kapel. die lounge genoemd wordt. De zaal is geschikt voor vergaderingenen lezingen e.d..
-Boven: Eetzaal. [foto van facebook]
.

foto's © paul kriele, 8 september 2012 [l.].


Zie ook de website van  De Soete Moeder De naam is ontleend aan het Mariabeeld [patrones van de stad] boven de hoofdingang. Interesse in de nieuwsbrief info@desoetemoeder.nl
'Het heiteam..'
-Links: Een van de foto's op facebook,
waarop dit Heiteam en andere foto's
van de ontwikkelingen staan afgebeeld.

 
Kruiswegstatie
Religieuse afbeelding in de kloostergang.


Het comité van aanbeveling staat olv burgemeester Ton Rombouts en verder hebben oder meer zitting :
ir.B. de Bont, P. Muller directeur van het Van Maerlant College, Baudoin-van Alphen architect en Mechtild Stultiens van Artishock.
*Financiers: , Stichting Boschuysen, Erfgoed & Erfgenaam, Gemeente Den Bosch en Provincie, Sociaal Fonds Den Bosch, Oranje Fonds, Skan Fonds, Dioraphte, SNS Reaal, KNR [religieuzen],  Fundatie Van den Santheuvel Sobbe, Start Foundation, Instituut GAK, Janivo Stichting en de Rabobank.

**Er is ook al een donateursclub 'Zuster-en Broederrschap' opgericht

Terug naar boven