Opening Opleidingshotel in oud Nemiusklooster

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-07-2010 | Gewijzigd op: 06-07-2010
Vanmiddag 6 juli 2010 gaat het 2live / Kamers met Kansen in het voormalige Nemiusklooster van start. Dat gebeurt door een sleuteloverdracht van Zayaz, eigenaar van het complex, aan de gemeente.

Met de overdracht van de sleutels door Bas Maassen, dircecteur van Zayaz aan wethouder Bart Eigeman, die het gebouw opent is het project 2Live Kamers met Kansen geopend. Het voormalige klooster op de Muntel is verbouwd tot een bijzonder woon-werkproject voor jongeren.Er komen gedurende elke opleidingsperiode globaal  20 jongeren te wonen die er een begeleid verblijf gecombineerd met een opleiding krijgen. De opening valt bijna een jaar na de start van de verbouwing.

Bas Maassen, directeur van woningcorporatie Zayaz die eigenaar is van het klooster, overhandigt de sleutels van de verbouwde kamers aan de stad ’s-Hertogenbosch. Wethouder Bart Eigeman van Jeugd en Onderwijs neemt deze namens de stad in ontvangst. 

   
Het voormalige kloostergebouw is straks, als het eenmaal functioneert als opleidingshotel [augustus 2010], niet meer voor het publiek toegankelijk.

foto's © paul kriele, 16 juli 2009.
 

De jongeren krijgen begeleiding bij het zelfstandig wonen, bij werk en/of bij hun opleidingsmogelijkheden. Na maximaal 2 jaar stromen zij uit om plaats te maken voor nieuwe bewoners.
2live wordt mogelijk gemaakt fdoor een intensieve samenwerking met  Cello, Oosterpoort, Juvans, Weener Groep, Divers, Koning Willem I College, gemeente ’s-Hertogenbosch en Zayaz.

Zie ook artikel dd. 7 juli 2009 over start verbouwing klooster