Kijkje in voorheen Nemiusklooster door BAi

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-11-2011 | Gewijzigd op: 16-01-2013
Het voormalige Nemius -zuster-klooster. waar twee jaar geleden Zayaz  een renovatie/verbouw begon, gaat binnenkort open als logeerhotel icm met een praktijkopleiding. Daar krijgen jongeren met een rugzak nieuwe kansen onder begeleid wonen en studie. In dat project werken het Koning Willem I college, Weener Groep, Divers, Juvans, Oosterpoort, Cello, Humanitas en gemeente samen.
De Bai geeft daar binnenkort- vrijdag 25 november 2011- een rondleiding .

Drie gezichten van het voormalige Nemiusklooster dat aan de linkerkant een hotel herbergt en de rechter vleugel tot opleidingsschool is herbouwd.

foto's © paul kriele, 16 jkuli 2009 .

 

Het gemeentelijk monument is niet alleen gerestaureerd en van functie gewijzigd, het heeft ook een zeer hoge energieprestatie gekregen. Warmteterugwinning, hoge Rc waarden van vloeren, wanden en daken, achterzetbeglazing en dit alles geïntegreerd, met grote aandacht voor de detaillering.
Een nieuwe functie met frisse uitstraling in een gerespecteerd, waardevol, historisch, energiezuinig gebouw! Een geslaagd voorbeeld van herbestemming, van het 'resetten' van een gebouw.

De ruimtelijke indeling van het Nemiusklooster leent zich uitermate goed voor een woon-, leer- en werkplek onder hetzelfde dak. De eerste fase, restauratie, verbouw en herbestemming van het Nemiusklooster is recent opgeleverd. Het BAI organiseert daarom op 25 november om 16:00 een architectuurvisite om het gebouw onder deskundige begeleiding te bezoeken.
Zie ook artikel Opening Nemiusklooster als logeerhotel dd. 16 juli 2009.