Voorronde 'Mind the Gap'- skatefestival

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-07-2009 | Gewijzigd op: 13-07-2009
Op zaterdag 11 juli 2009 voltrok zich voor het eerst een volwaardig skatefestival op de Parade.: Mind the Gap. Dat was onderdeel van het grotere Hip Hop in Duketown'' festioval emt graffity, breakdance, DJ'ing en rapping & Beatbox.
'Mind the gap' moet in de toekomst een plaats krijgen in de meer jeugdig getinte festivals in de stad. Met redelijk mooi weer trok skating & music  vanaf 13.00 uur een paar honderd jongelui.
Binnen dat Hip Hop gebeuren hield de Bossche Sven Boekhorst een Mind the Gap, waar skaters vanaf een drie meter hoge half pipeschans over een diskjockey springen. Die dj staat  'in the gap'..die steeds verder -tot 5 meter -wordt opgerekt. In Den Bosch werd vandaag de voorronde gehouden.
De finale van deze Mind the Gap is op 20 september 2009 in Rotterdam.  zie ook  Mind the Gap  of
Mind the Gap Rotterdam

 Op de Parade staan behalve een ramp ook een muziektent een bar en andere kramen opgesteld. Het affiche van het Mind the Gap gedeelte van het Hip Hop in Duke Townfestival.
 Op de tussen-parkeerstrook is het skategedeelte ingericht  foto's © paul kriele, 11 juli 2009.

Behalve de Bossche  wereldkampioen Sven Boekhorst waren ook de Engelse jongen Stveve Swain en de Fransman Roman Godenaire in Den Bosch aanwezig.