BinnenhavenLaatste artikelen binnen de categorie Binnenhaven:

Alsnog aanleg steigers voor rondvaartboten in Binnenhaven

Alsnog aanleg steigers voor rondvaartboten in Binnenhaven

Gepubliceerd op: 23-04-2012 | Gewijzigd op: 21-05-2012
In de Binnenhaven werken momenteel Kraayeveld Hardhouten Constructies uit Hardinxveld-Giessendam en W.N. Dijkshoorn uit Zevenhuizen aan de aanleg van twee steigers voor rondvaartboten.
Lees meer
Uitstel verhuizing rondvaartsteigers Binnendieze

Uitstel verhuizing rondvaartsteigers Binnendieze

Gepubliceerd op: 12-07-2009 | Gewijzigd op: 12-07-2009
De aanleg van steigers voor de rondvaarten op de Binnendieze, met als vertrekpunt de Binnenhaven, is opnieuw uitgesteld. Volgens Jo Timmermans, voorzitter van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch, is de verhuizing van het vertrekpunt van de Binnendiezerondvaarten opnieuw verschoven. Aanvankelijk in 2009, daarop niet in 2010, maar pas in 2011 zullen de rondvaarten vertrekken vanaf de Binnenhaven. Eerst werd –met uitstel - de doorsteek onder de Visstraat vrijgemaakt. Daar zat nog een rioolbuis in de weg. Dat werk werd in de zomer van 2008 ! geklaard. Maar nu zijn er door de gemeente nog steeds geen steigers op de kop van de Binnenhaven aangebracht. Een gemeentewoordvoerder zegt dat '.. in september 2009 tijdelijk afmeercapaciteit wordt aangelegd [..] nabij de passantenhaven. Wanneer eenmaal de Zuid-Willemsvaart is omgelegd en het 'waterknooppunt 's –Hertogenbosch is gerealiseerd worden deze drijvende steigers duurzaam ingezet', aldus Carlo van der Borg.
Lees meer
Restauratie kademuren Binnenhaven

Restauratie kademuren Binnenhaven

Gepubliceerd op: 12-07-2006 | Gewijzigd op: 0
De Binnenhaven krijgt komend najaar een nog grondiger beurt wanneer de sluis bij Zoete Lieve Gerritje wordt verplaatst Dat karwei vangt wellicht in september 2006 aan. Voortaan zullen de rondvaartboten vanuit de Binnenhaven gaan vertrekken.
Lees meer