Segway promotion

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-07-2009 | Gewijzigd op: 16-07-2009
Segway promotie voor een bedrijf in de stad..  foto's © marc venrooij, 14 juli 2009.


Segway, het Bossche bedrijf dat een nieuwe energiezuinig -stads- vervoermiddel introduceert, houdt regelmatig promotions voor deze tweewieler.

Op de Wereldmilieudag  5 juni 2009 reikte wethouder Bart Eigeman [Groen Links] namens de Bossche fractie van Groen Links lintjes uit aan degenen die zich voor het milieu verdienstelijk hadden gemaakt. Dat waren  het bedrijf Segway, studentenonderneming Freeze van het Koning Willem I College [die een kaars in de vorm van een ijsberg voor een goed doel ontwierp], Kitty Kramer al 20 jaar belangen behartigstervan  de Fietsersbond, Hanno Maas van de milieuvriendelijke vervoersdienst Shortcut Fietskoeriers en de 5 jarige Werkgroep Oosterplas die het gebied specifiek als belevingspark inricht, leveren allemaal op hun eigen manier een bijdrage aan een beter milieu. 
Omdat de jury uit de vijf genomineerden maar meoizaam  een persoon of instanties voor een Groen Lintje kon kiezen
en alle genomineerden even bevlogen zijn en veel geduld tonen tegen de ambtelijke molens, werden voor de eerste keer 5 lintjes toebedeeld.

In  Den Bosch is het kantoor van Segway Nederland gevestigd Het is ook de stad waar  met de Segway al een city tour valt te maken. 
Het zelfbalancerend elektrisch een persoons balansvoertuig is een uitvinding van de Amerikaan  Dean Kamen. Hij voorzag in de jaren 90 dat steden drastische maatregelen zouden moeten nemen om de CO 2 uitstoot te verminderen en vooral op een andere manier tegen mobiliteit aan te kijken.

De Segway is een goed alternatief voor de auto, als er grotere afstanden overbrugt moeten worden en er snelheid gemaakt moet worden. Bovendien zijn ze .

In Den Bosch kun je als toerist met de snelle en wendbare tweewieler een City tour maken. In bewaakte stallingen op de Bossche bedrijventerreinen staan Segways. Werknemers met een Wegwijs A2 pas kunnen Segways gebruiken als vervoermiddel tussen de shuttlebus en hun werk.