Spoorvernieuwing Den Bosch live te volgen

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-03-2014 | Gewijzigd op: 30-03-2014
Donderdagavond 27 maart 2014 starten ProRail en Strukton met de laatste stap in het project Sporen in Den Bosch.
-Vanaf 19:00 uur wordt er gewerkt aan de noordzijde van het station. Hier vinden tot zondag werkzaamheden plaats om perron 1 weer in gebruik te kunnen nemen.
-Op zondag 30 maart verplaatst het werk zich naar de zuidzijde waar alle sporen tussen het perron en het Drongelens kanaal worden vernieuwd. Een megaklus die vanaf zondag live is te volgen via een webcam op de site www.prorail.nl/sporenindenbosch

Bovenleiding, ballast, wissels, sporen, dwarsliggers, seinen en kabels; ProRail en Strukton halen aan de zuidzijde alles weg om het vervolgens te vernieuwen. Een omvangrijke klus waar circa 2000 mensen voor worden ingezet. Zij werken - 24 uur per dag - in ploegen om uiterlijk donderdagochtend 17 april om 05:00 uur klaar te zijn.

Klaar voor de toekomst
Als het werk erop zit heeft Den Bosch een volledig nieuw spoor dat klaar is voor de toekomst. Dankzij een betere inrichting met minder wissels, is er minder kans op storingen en kunnen treinen met een hogere snelheid het station binnen rijden. Het betekent dat er in de toekomst meer treinen van en naar Den Bosch kunnen rijden.
Vanaf zondag 30 maart rijden er geen treinen richting Tilburg-Eindhoven.  Dat komt omdat Prorail het zuidelijk gedeelte van het emplacement aanpakt. Daar moeten onder meer  nieuwe leidingen en rails worden aangelegd.

Het werk duurt  tot en met woensdag 16 april 2014
.
 
De wissels liggen al klaar.
Perron 1 kwam  als laatste van de perronvernieuwing  aan bod. 

foto's © paul kriele, 29 maart 2014.

Gevolgen voor het reizigersverkeer
De gevolgen voor het treinverkeer zijn zeer ingrijpend. Van de 21 dagen, is er 18 dagen lang (van zondag 30 maart tot en met woensdag 16 april) geen treinverkeer mogelijk aan de zuidkant van het station. Er rijden dan geen treinen tussen Den Bosch en Tilburg v.v. en Den Bosch en Boxtel v.v.. NS zet bussen in. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van 30 tot 60 minuten afhankelijk van het moment waarop u reist. NS adviseert reizigers hun reis kort van te voren te plannen met de reisplanner van NS op www.ns.nl of m.ns.nl.


Terug naar boven