Zondag 's morgens vroeg gehei voor fly-over

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-03-2012 Voor de aanleg van een extra burg en een fly-over langszij de bestaande Diezespoorbrug bij de Veemarkt begon Heijmans zondagmorgen 11 maart 2012 al om 7.00 uur met het heiwerk.
Op het vaste land aan weerszijden van de bestaande spoorbrug werden resp. betonpalen aan de noordzijde geheid en aan de zuidkant stond een trilmachine om de 20 meter lange stalen platen de grond in te trillen. Maar dat laatste lukte niet erg goed. Op de laatste 3 meter na kwam er nauwelijks nog beweging in.

-Boven: Zicht op de spoorbrug vanaf stadszijde, waar een extra brug [tbv treinverkeer naar Nijmegen] naast de bestaande brug komt.
-Rechts: Een blik op de spoorbrug met de reeds geplaatste fundering voor de fly- ove voor het treinverkeer van Nijmegen naar Den Bosch
.
foto's © paul kriele, 11 maart 2012/ 9.15 uur 

Voor degenen, die vandaag -11 maart 2012- vroeg wakker waren: het heien duurt nog tot 23.00uur vanavond ..., aldus een medewerker van de BAM/Heijmans.
De Spoorwegen hebben ivm de werkzaamheden het treinverkeer van en naar Utrecht/Nijmegen tot maandagmorgen stilgelegd. 

-Rechts boven: Zicht op de werkplek, gezien vanaf de stadszijde.
Op de achtergrond het oude KPN- postverdeelstation.

-Boven: Aan de zijde Veemarkt van het emplacement staat een hijskraan van Herrewijnen uit Spijkenisse, die de stalen platen versjouwt.
-Rechts: Close up van de trilmachine, die aan de stadszijde van het emplacement staat opgesteld.

foto's © paul kriele, 11 maart 2012/09.15 uurTerug naar boven