Diezebug: In voorbije weekeind: liggers voor fly-over gelegd

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-08-2012 | Gewijzigd op: 20-08-2012
Vanaf zaterdagnamiddag 18 augustus 2012, is Heymans Beton en Waterbouw mbv een mammoetkraan van Mammoet begonnen enkele tonnen zware liggers op de tafels te plaatsen voor de fly-over, die vanuit Nijmegen over het spoor Utrecht-Den Bosch loopt.
Er komen er nog meer, maar het hijsen van deze stuk of vier grote en twee kleinere noopte NS het treinverkeer van en naar Utrecht tot en met zondag 19 augustus stil te leggen. De grote liggers wegen rond de 300 ton. Reizigers naar en van Utrecht worden dit weekeind met bussen vervoerd.
Later komen er parallel aan de oude Diezebrug nog meer takelwerkzaamheden voor de volgende liggers, maar daarmee wordt het trein verkeer niet gehinderd. Belangstellenden konden vanaf de Vogelstraat vanaf een speciaal aangelegd podium de werkzaamheden volgen

..
Zicht vanaf de Veemarktkade [bijde silo's van  De Heus] op de bouwlocatie.
Op de tafels [zie hieronder,  een 'tafel' is een plateau op 4 poten] komen de 'liggers' [tonnen zware langwerpige betonnen spoorgeleiders] te liggen.

foto's © paul kriele, 19 augustus 2012.

zie ook artikel Diezebrug: kolommen en dragers klaar. dd. 20 januari 2012.

De Diezebrug.
De bouwlocatie, maar dan gezien aan de zijde van de Brabanthallen.  Hier staan de tafels klaar om later de liggers te kunnen dragen.
De tafels stonden er al [zie artikel van 2002012] . Dit weekeind zijn er 6 liggers gepaatst.
foto's © paul kriele, 19 augustus 2012.


Terug naar boven