Eerste reizigers over nieuwe Dieze-spoorbrug

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-07-2013 Station Den Bosch is vanaf vrijdagmorgen vroeg [12 juli 2013] weer bereikbaar voor reizigers. De vijftien dagen durende klus  door ProRail en de aannemers Strukton Rail en Heijmans is klaar. De dubbele spoorbrug over de Dieze, is aangelegd en de sporen en perrons zijn vernieuwd.
Vanwege het bereiken van dat feit werden de reizigers door NS en ProRail vanochtend op croissants getrakteerd. 
Anders dan gepland reden de treinen niet vanaf de start van de dienstregeling, maar vanaf 7.30 uur. De reizigers zijn de eerste uren nog met bussen vervoerd.

Vooraan de fly-over en daar achter de dubbele spoorbrug.

foto © paul kriele, 2 juli 2013.

ProRail werkt nog verder aan het spoor bij Den Bosch. Het project is nu op de helft. Er komt nog een extra brug bij over de Dieze wat de betrouwbaarheid en ruimte op het spoor verder verbetert. Treinen van en naar Utrecht en Nijmegen krijgen uiteindelijk voor elke richting twee eigen sporen over de Dieze, onder meer doormiddel van een flyover.

Op de helft
Nu deze werkzaamheden er op zitten, is het project over de helft. Aan de noordkant wordt verder gegaan met de bouw van enkelsporige brug en de afbouw van de fly-over en de dubbelsporige brug. Hier wordt nog een gouden, aluminium netkous omheen geplaatst. En aan de zuidkant gaat het emplacement op de schop. Ook hier zal in 2014 het volledige spoor nog worden vernieuwd.