Laatste werkzaamheden nieuwe spoorbruggen over Dieze

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-03-2014 | Gewijzigd op: 12-03-2014
Zaterdag 15 maart 2014 is de afronding van de werkzaamheden iov ProRail door de aannemers Strukton en Heijmans aan de nieuwe spoorbruggen over de Dieze. Dat omvat schilderen en het aanbrengen van de laatste roosters. Ook worden er rondom de Diezebrug kabelkokers en leidingonderbrekers aangebracht.
De Diezenbruggen.
foto © paul kriele, 2 juli 2013.

Geen treinverkeer
Door dat werk is er op zaterdag 15 maart geen treinverkeer mogelijk tussen Den Bosch en Zaltbommel. NS zet
(snel-)bussen in en adviseert reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen op www.ns.nl of m.ns.nl.
Na dit weekend zijn de nieuwe spoorbruggen over de Dieze helemaal afgewerkt. Doordat de treinen elkaar ongelijkvloers kruisen hoeven treinen niet meer op elkaar te wachten en neemt de kans op verstoringen af.

Laatste grote stap
Van 27 maart t/m 16 april 2014  volgt de laatste stap in het project Sporen in Den Bosch. Dan wordt het spoor aan de zuidkant van het station volledig vernieuwd. Tussen het station en het Drongelens kanaal komen nieuwe sporen, bovenleiding en beveiliging. Ook wordt het spoor heringericht zodat de doorstroming van het treinverkeer wordt verbeterd. Ook dan is het treinverkeer -in dit geval- tussen Den Bosch en Tilburg/Eindhoven erg beperkt:

Van donderdag 27 maart (19.00 uur) tot  zaterdag 29 maart (22.35 uur)  rijden er:
•wél Intercity's, maar minder, tussen Utrecht Centraal en Eindhoven. Per uur rijden er nog maar 2 van de 4. Deze worden zo veel mogelijk verlengd.
•geen sprinters maar NS bussen tussen 's-Hertogenbosch en Boxtel v.v. (traject 's-Hertogenbosch – Eindhoven)
•geen sprinters maar NS bussen tussen 's-Hertogenbosch en Oss v.v. (traject 's-Hertogenbosch - Nijmegen)