1e dag van driedaagse Gedichtendag in Bieb

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-01-2009 Vandaag- donderdag 29 januari 2009, was in 't land de Nationale Gedichtendag. Op tal van stations en meer nog in bibliotheken werden gedichten voorgedragen. Immers het thema was Wachten...
In de Openbare Bibliotheek droegen, bij een opkomst van circa 40 belangstellenden, recensent Gert Jan de Vries en dichter/auteur Ilja Leonard Pfeijffer gedichten voor en signeerden er hun werk.
Het boek van Ilja Leonard Pfeijffer dat hij samen met Gert Jan de Vries samenstelde.
foto's © marc venrooij, 29 januari 2009.
Gert Jan de Vries [r] en Ilja Leonard Pfeijffer te gast in de bieb op de 10e editie van de Nationale Gedichtendag.

De Vries en Pfeijffer verzorgden een literaire tweemanshow naar aanleiding van de verschijning van hun dikke pil  '500 gedichten'.  In zijn voordacht vertelde Pfeijffer over zijn veelzijdig en spraakmakend werk. De twee verhaalden in een vraaggesprek over de eeuwenoude poëzie.
De Openbare Bibliotheek zet de driedaagse estafette voort op vrijdag met Jaap Sluijter en Peter van Korlaar.
Deze avond wordt door hen mede gevuld met pianoklanken, afgewisseld door voordrachten van deze twee Bossche dichters en een audiovisuele presentatie. 
Op zaterdag 31 januari 2009 is de finale van 'Brabant Gedicht', een wedstrijd tussen Brabantse en Vlaamse dichters [16-30 jaar]. Eregast is de popularie dichter Tjitske Jansen.