Brabantse Dag van het Spannend boek

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-10-2005 Op de Eerste Brabantse middag van het Spannende Boek was Maurice Kummer met zijn nieuwe, op deze middag gepresenteerde, literaire thriller Moro-reflex, te gast. In de voormalige kapel van het Claraklooster werden drie auteurs van spannende boeken aan de tand gevoeld over hun beweegredenen, hun werkwijze en het genre. 
De drie auteurs zijn Guido van der Kroef uit Breda, die al zeven spannende boeken heeft geschreven en daar ver buiten
provincie furore mee maakt, Anne Winkels (pseudoniem van Annie van Gansewinkel) uit Wageningen, die ruim twintig jaar in Tilburg woonde en van wie volgend jaar de vierde thriller verschijnt en Maurice Kummer uit Den Bosch, die vorig jaar debuteerde met de literaire thriller Zuur Vlees en daar prompt mee werd genomineerd voor de Schaduwprijs voor het beste spannende debuut van het jaar. De drie vertellen over zichzelf, lezen voor en gaan in debat met thrillerkenner, Jos van Cann. 

Kummer met enkele bokshandschoenen die een rol spelen in zijn nieuwe werk. 
Maurice Kummer tussen Anne Winkel [l] en Guido van der Kroef [r.] .
  Maurice Kummer woont en werkt als schrijver, kunstenaar en huisvader in 's-Hertogenbosch. Met zijn verhalen won hij diverse prijzen, zijn columns in Metro waren berucht, zijn gedichten zijn eenvoudig maar verwarrend.

Maurice Kummer [*Heerlen, 1972] debuteerde in 2004 met de literaire thriller Zuur vlees, waarin hebzucht, jaloezie en wraak de hoofdrolspelers zijn. Kummers debuutroman werd genomineerd voor de Brabantse Letterenprijzen en voor de Schaduwprijs, als beste debuut van 2004 onder de spannende boeken van dat jaar.

-Boven: Kummer tijdens zijn voorleessessie.
-Links: Signeren en tussen de bedrijven door ook nog bloemen in ontvangst nemen.


foto's © gerard monté, 16 oktober 2005.
 


Juni is al jarenlang de maand van het spannende boek en dan worden spannende boeken speciaal onder de aandacht gebracht. Het blijkt namelijk dat spannende boeken de snelst groeiende markt in de boekenwereld is. Daaronder vallenthrillers, politie- en detectiveboeken, maar ook regionaal getinte boeken. Spannende geschiedenissen kunnen namelijk overal plaatsvinden. Daarvan zijn de verhalen van alle drie de auteurs voorbeelden. Reden genoeg voor de Eerste Brabantse middag van
het Spannende Boek. 

Moro-reflex is wederom een literaire thriller van hoog niveau. In een klein dorp probeert de jonge Vincent het hoofd boven water te houden als klusjesman. Als hij contact krijgt met prostituee Melissa komt zijn leven in een stroomversnelling terecht. Achternagezeten door boze dorpsbewoners, wraakzuchtige drugsdealers en vooral een verleden dat als een loden last op zijn schouders drukt, probeert hij zijn leven en dat van Melissa te redden.


Op zondagmiddag 18 december 2005 komt de Bossche schrijver Maurice Kummer naar de Stadsbibliotheek. Op het Biebplein leest hij die middag voor uit eigen werk en beantwoordt vragen van het publiek. Tevens signeert hij zijn boeken, die ter plekke gekocht kunnen worden.Terug naar boven