Talenten gezocht voor Brabant Gedicht

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-11-2010 In januari 2011 vindt de zevende editie plaats van Brabant Gedicht, waarin dichters uit [Nederlands en Belgisch] Brabant strijden om de titel ‘beste Brabantse dichter 2011’. De Bossche Bibliotheek roept  talentvolle dichters op om zich [tot 1-1-2011]  aan te melden voor deze internationale gedichtenwedstrijd.*

'Brabant Gedicht' is een wedstrijd van de biebs in de zustersteden Den Bosch en Leuven en bedoeld voor in Brabant geboren, of daar woonachtige jongeren [16-30 jr.]. De genomineerden maken kans op een geldprijs en een optreden op het poëziefestival 'Onbederf'lijk Vers'.

Op maandag 10 januari 2011 vindt met acht geselecteerde dichters in de Bieb aan de Hinthamerstraat de Nederlandse voorronde plaats. Hieruit komt de finalist die het tegen de Vlaamse medefinalist gaat opnemen. De finale is op zaterdag 29 januari 2011, kort na de Landelijke Gedichtendag, ook in de hoofdvestiging in Den Bosch.

De uiteindelijke winnaar van 'Brabant Gedicht 2011' ontvangt een geldbedrag en is verzekerd van een podiumplaats op 'Onbederf’lijk Vers' [april 2011], het grootste gratis poëziefestival van Nederland. 

*Aanmelding:  brabantgedicht@bibliotheekdenbosch.nl met vier gedichten, de adresgegevens en een korte bio- en bibliografie.