Ook ‘Bossche’ Annemarie Brughuis nam deel aan Groot Dictee

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-12-2011 | Gewijzigd op: 12-12-2011
Woensdag 14 december zendt de NRT ‘het Groot Dictee’ uit, dat zaterdag 10 december 2011 al plaatsvond in de Eerste Kamer. Philip Freriks en de Vlaamse Martine Tanghe leidden deze 22ste editie, waarvoor dit keer Arnold Grunberg de tekst schreef. Het Groot Dictee heeft intussen een nieuwe voorzitter gekregen: de Rotterdamse advocaat, bekend van internationale strafzaken, Inez Weski [*1955]  van het kantoor 'Weski Heinrici advocaten'.

Annemarie Brughuis, een in Den Bosch wonende deelneemster aan het Groot Dictee, die echt niet ver van de winnaars eindigde.

foto © paul kriele, 23 april 2010.

Er namen 60 Nederlandse en 20 Vlaamse kandidaten, onder wie Bart Chabot en ook de voormalig advocaat-generaal Annemarie Brughuis deel. Zij was jaren lang officier van Justitie in Arnhem en sloot haar carrière af als advocaat-generaal af bij het Bossche hof, waar haar –kort voor haar afscheid [april 2010] -een Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt. Brughuis heeft zich de laatste maanden fanatiek door studie en lezen op de taal toegelegd.

Maar Annemarie Brughuis is dringend doch vriendelijk verzocht verder geen details van het programma bekend te maken om de spanning er niet van  te doen verliezen, maar er zijn twee winnaars...
Het Groot Dictee is een product van Men At Work TV samen met De Volkskrant, De Morgen, VRTen NRT.