Brabantse dichters naar finale in Brabant Gedicht

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-01-2012 | Gewijzigd op: 16-01-2012
-Links: Vicky Francken uit Boxmeer geldt als 
een van de grote poëtische beloften van Nederland.

-Onder: de affiches van de voorgaande jaren 2009 en 2012.

 
-
.
 

Op vrijdag 27 januari, daags voor de viering van 750 jaar stedenband tussen Den Bosch en Leuven, vindt in die plaatsen e competitie om de ‘Beste Brabantse dichter 2012’ plaats. Onder de titel  'Brabant Gedicht' staan acht Noord-Brabantse dichters op het podium van de hoofdbieb om een plek in de finale van deze internationale gedichtenwedstrijd te behalen. Eregast is de beloftevolle dichteres Vicky Francken.
'Brabant Gedicht' is een gedichtenwedstrijd voor jongeren [16-30 jaar], die in Nederlands talig Brabant geboren zijn of er wonen. In de voorronde op 27 januari 2012 dragen acht talentvolle dichters voor een jury voor uit eigen werk. Vier van hen gaan door naar de finale op zaterdag 3 maart 2012 in Leuven. De finalist ontvangt een geldbedrag van € 250.

Ook Vicky Francken verzorgt een optreden tijdens de  literaire show. De in Boxmeer opgegroeide dichteres wordt beschouwd als een van de grote poëtische beloften van Nederland.
Brabant Gedicht is een samenwerking van de bibliotheken in de zustersteden ’s-Hertogenbosch en Leuven en komt tot stand met steun van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Zie ook www.bibliotheekdenbosch.nl