Weeghensingel van der

Vanuit het centrum en over de Aa gezien, de eerste straat van de Muntel die parallel loopt aan de Aa. De eerste huizen kwanen er in 1926.

Laatste artikelen binnen de categorie Weeghensingel van der:

Bomenkap op Van der Weeghensingel eenmanszaak

Bomenkap op Van der Weeghensingel eenmanszaak

Gepubliceerd op: 25-08-2017 | Gewijzigd op: 25-08-2017
Na onderzoek door de stichting Boom en Bosch blijkt dat het verzoek om tien kastanjebomen aan de Van der Weeghensingel extra te snoeien een eenmanszaak is.
Lees meer
Spellen/reunie  bij viering 80 jr. vdWeeghensingel

Spellen/reunie bij viering 80 jr. vdWeeghensingel

Gepubliceerd op: 19-07-2009 | Gewijzigd op: 20-07-2009
De bewoners en oud-bewoners aan de Van der Weeghensingel vierden zondag19 juli 2009 het 80-jarig bestaan. Dat gebeurde op een enkele dag. 'Liever hadden we ook op de andere speelstraatdagen dit jaar het jubileum gevierd,' aldus Frits Buys. 'Maar door de afsluiting van de Rückertbrug mocht de straat van de gemeente maar eenmaal afgesloten worden dit jaar. Door deelname juist aan die speelstraatdagen kwam er een impuls los om iets meer specifieks voor de straat te gaan ondernemen,' zegt Buys. De deelname aan het straatfeest loopt van de Citadellaan tot aan de Hennequinstraat. 'De aanpak van het straatfeest werd verdeeld over diverse [werk-g]roepen die ieder een aandeel hadden in het programma,' vertellen Britta Lemmens en Pascal Kasteleijn. Zij hebben ook het optreden van de kinderen begeleid en vanmorgen nog met hen doorgenomen. Dat programma vermeldt: o.a. een 'Open podium voor kinderen, een jeu de boules, een reünie met de oud-bewoners en de dag werd afgesloten met een barbeque. 'Die heeft de cateringploeg verzorgd,' licht Buijs toe. Onder de bewoners zijn namelijk ook enkele verdienstelijke koks.
Lees meer
Speelstraat in Van de Weeghensingel

Speelstraat in Van de Weeghensingel

Gepubliceerd op: 10-06-2007 | Gewijzigd op: 0
Op zondag 10 juni 2007 was de Van de Weeghensingel afgesloten voor doorgaand verkeer. De jeugd kreeg het domein over de straat op de grens van Muntel en de Vliert.
Lees meer