Spellen/reunie bij viering 80 jr. vdWeeghensingel

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-07-2009 | Gewijzigd op: 20-07-2009
üDe bewoners en oud-bewoners aan de Van der Weeghensingel vierden zondag19 juli 2009 het 80-jarig bestaan. Dat gebeurde op een enkele dag. 'Liever hadden we ook op de andere speelstraatdagen dit jaar het jubileum gevierd,' aldus Frits Buys. 'Maar door de afsluiting van de Rückertbrug mocht de straat van de gemeente maar eenmaal afgesloten worden dit jaar. Door deelname juist aan die speelstraatdagen kwam er een impuls los om iets meer specifieks voor de straat te gaan ondernemen,' zegt Buys.
De deelname aan het straatfeest loopt van de Citadellaan tot aan de Hennequinstraat.

'De aanpak van het straatfeest  werd verdeeld over diverse [werk-g]roepen die ieder een aandeel hadden in het programma,' vertellen Britta Lemmens en Pascal Kasteleijn. Zij hebben ook het optreden van de kinderen begeleid en vanmorgen nog met hen doorgenomen.
Dat programma vermeldt: o.a. een 'Open podium voor kinderen, een jeu de boules, een reünie met de oud-bewoners en de dag werd afgesloten met een barbeque. 'Die heeft de cateringploeg verzorgd,' licht Buijs toe. Onder de bewoners zijn namelijk ook enkele verdienstelijke koks.  

Fabienne van de Bogaard bracht op geheel speelse wijze een rapdance. En even later voegde haar broer Michel er nog een leuke dance-act aan toe.
Rechts: de jury moest uit de diversiteit aan optredens een 1e,  2e en 3e prijs uitverkiezen..

foto's © paul kriele, 19 juli 2009.

Het optreden van Michel van de Bogaard met op de voorgrond Onno en Caspar Mol, die op de rechter foto samen met vader Vorstenbosch de  moeilijke diaboloact 'Healing'doen.. foto's © paul kriele, 19 juli 2009.

 
Het rijtje optredens werd afgesloten met enkele balletvoorstellingen. Daarvoor werd vanmorgen ook nog druk gerepeteerd. In deze act: Lieve Mommersteeg. De keurig in stijl geklede Astrid Buijs danst hier uit het 'Zwanenmeer'.  Zij werd geïnspireerd door de film 'Barbie en het Zwanenmeer'. Daantje danste niet onverdienstelijk hoewel ze pas in september op les gaat.

Van de straat  wordt nog een dvd gemaakt. Daarvan is al vijf minuten klaar. Dat deel krijgen alvast de oud- en huidige bewoners te zien. Het gaat over de geschiedenis van de straat. Samenstellers zijn Jan Thijssen en Frits Buijs.

Buijs verwacht op de reunie nog de 90-jarige Fons van Grinsven, wiens vader de architect was van de rits woningen en Hetty Puts die 80 jaar geleden op de Citadellaan werd geboren en vanaf 1932 op de Van der Weeghensingel kwam te wonen, toevallig op nummer 32.
 

Terug naar boven