Timmermans: Verleden+toekomst Jeroen Boschcentrum

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-09-2009 | Gewijzigd op: 09-03-2010
Voorzitter van de Stichting Jheronimus Bosch Art Center Jo Timmermans in zijn toespraak over de historie van het centrum en over zijn opvolging. 

foto © paul kriele, 4 september 2009.
Timmermans eerde bij de uitreiking van de Albert Swaneprijs [vrijdagmiddag 4 september 2009] na een korte terugblik op het moeizame verloop van 'dit project' [de tot standkoming van een Jeroen Boschcentrum] opvallend zijn -chronologisch gezien-voorganger, te weten wijlen mr. Ton Frenken.

Frenken was met Wim Dik in de eerder opgerichte en inmiddels opgeheven stichting Jeroen Bosch Centrum, in de jaren negentig de motor achter een op te zetten Jeroen Bosch documentatiecentrum. Daar zouden ook de virtuele beelden van Boschwerken te zien zijn.
Frenken had achterenvolgens diverse panden op het oog en hoopte op medewerking van burgemeester Rombouts.

In het rijtje panden passeerden de revue: de Moriaan, later het Invitopand op Markt 61 en weer later het aangrenzende pand van het Zwanenbroedershuis de electrozaak van Desirée Camp op Hinthamerstraat 96. Maar ook Frenken ontbrak het aan medewerking en pecunia.

Tot slot van die ceremonie refereerde Timmermans,  die sprak over zijn redelijk goede gezondheid, dat volgend jaar ook gewerkt wordt aan een nieuwe directeur voor dit Jeroen Boschcentrum.

-Berichtgeving [chronologisch] Jeroen Boschcentrum dd. 25 mei 2008 klik op JB-centrum
-In de wandelgangen wordt in dit verband de naam genoemd van Rob van de Laar. zie artikel