Timmermans [JBCentrum]verzekert Erfgoed voor stad

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-05-2010 | Gewijzigd op: 30-05-2010
Burgemeester Rombouts toont en Gerdie Wilbers bekijkt de zojuist aan haar man Jo Timmermans uitgereikte Culturele Penning van 's -Hertogenbosch.


foto © paul kriele, 30 mei 2010.
 

Vanmorgen - zondag 30 mei 2010 - heeft Jo Timmermans van de stichting Jheronimus Bosch Art Center, voorzitter van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch en eigenaar van het voormalige Prentenmuseum, die voor zijn verdiensten voor de stad uit handen van burgemeester Ton Rombouts, de Culturele Penning kreeg uitgereikt, toegezegd, dat voor Kerst 2010 met een oplossing wordt gekomen over de toekomst van het Bossche erfgoed, zoals het Jheronimus Bosch Art Center en het Oordeelspel, dat daar vandaag door CdK Wim van de Donk werd onthuld.

Timmermans reageerde daarmee op de zinspeling van de burgemeester over Timmermans' gezondheid, waarover hijzelf zei: dat '..gezien mijn gezondheid wij ook niet het eeuwige leven hebben'.
 
Rombouts maakte zich subtiel uitgedrukt, zorgen over de toekomst van het Bossche erfgoed. Timmermans sprak in een reactie over de hoofden van de paar honderd toehoorders in de kerkzaal van het Jeroen Boschcentrum, dat  '...deze dingen behouden blijven met een bestuur en organisatie die in een lengte van jaren vooruit kunnen met het erfgoed van deze stad'.  
Daarvoor was Timmermans in vele opzichten geloofd om zijn 'creativiteit, inzet en vasthoudendheid'. De Bossche mecenas, een naam die is afgeleid van de naam van de Romeinse keizer Gaius Cilnius Maecenas, aldus Rombouts, heeft zich ook wel eens ongeduldig opgesteld tegenover ambtenaren, maar zijn tact overwon 's mans zwakte, aldus sprak de burgemeester tijdens de onthullingsceremonie van het Oordeelspel zondagmorgen 30 mei 2010 in het Jeroen Boschcentrum.

Voor uitgebreid en inmiddels met de toespraken aangevuld artikel over onthulling Oordeelspel en de toespeling van Rombouts en Timmermans' antwoord.