St.Jorisstraat: Najaar start bouw gymzaal binnenstad

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-09-2014 Veilinghal St.Jorisstaat  leeg op te leveren 
Na vier maanden is het voorbereidend karwei op de plek van de voormalige veilinghal Korst/Van der Hoeff in de St.Jorisstraat, waar de gemeente voor twee binnenstadsscholen een gymzaal laat bouwen, gedaan. Na de grondreiniging, archeologisch onderzoek en het stutten van de zijmuur met de Culturele Bazaar staat de hal leeg en mogelijk klaar voor de voorbereiding van de werkelijke bebouwing met een gymzaal
Aannemersbedrijf Van Kaathoven is vertrokken en Bouwbedrijf Hazenberg, die het werk gaat uitvoeren, heeft er al zijn borden geplaatst. De gymzaal is bestemd voor de Beekmanschool en de Bossche Broek binnenstad.


Toevoeging gemeente op nieuwbouw / klaar voor schoojaar 2015/2016
De gemeente laat bij monde van een woordvoerder weten, dat het terrein nu gereed is voor fase II. Het terrein wordt overgedragen aan aannemer Hazenberg die de school dit najaar gaat bouwen. Volgens schooljaar kan de gymzaal door de scholen in gebruik worden genomen.


Kijk, vanaf de toegang aan de zijde St.Jorisstraat, in de voormalige -intussen gesloopte - veilinghal van Korst/Vander Hoeff. Links wordt de zijmuur met de Galerie gestut.
Op de achtergrond is de glazen achterwand van de hal van het Stadskantoor te zien
.
foto's © paul kriele, 4 september 2014.