Sint Jorisstraat: OfficiŽle opening gymzaal

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-09-2015 | Gewijzigd op: 05-09-2015
Vrijdagmorgen 4 september 2015 heeft wethouder Jos van Son de gymzaal in de Sint Jorisstraat officieel geopend.
Daarvan maken de basisscholen L.W. Beekman en Het Bossche Broek gebruik.
Met een fluitsignaal door de initiatiefneemster Anneke Schults ging de zaal officieel open. Bij de ceremonie waren behalve 30 leerlingen van de twee basisscholen ook twe FC Den Boschvoetballers en twee SPM Shoeters Basketballers aanwezig.



-Rechts: Kinderen van de Beekmanschool en Het Bossche Broek vieren de opening met Anneke Schults. De initiatiefneemster staat in het midden en
enkele onderwijskrachten staan op de achtergrond.
-Onder: de zaal en de entree/ tussenruimte, waar ook een fietsenstalling bij is.

foto's © paul kriele, 23 juli 2015. 

Het persbericht vat netjes de aanloop en het overkomen van bezwaren zowel uit de buurt, als uit de politiek samen met 'een lang gekoesterde wens om dichtbij de scholen te kunnen gymmen is in vervulling gegaan'.

De school kwam tervanging van de oude -lagere school Franciscus in de Keizerstraat, die plaats maakte voor uitbreiding van het Stadskantoor en een parkeergarage !

Vervolg persbericht:  Dit nadat de oude locatie was gesloopt ten behoeve van de bouw van het Stadskantoor. De gemeenteraad heeft in 2012 besloten tot het definitieve plan in de Sint Jorisstraat 32 (voormalig veilinghuis Korst & Van der Hoeff) voor een gymzaal met commerciële functies in de restruimte. De bouw van een gymzaal startteBpouewdnbrijfhazenberg in december 2013. Het was een complexe opgave mede door de aanwezigheid van vleermuizen en door  constructieve aanpassingen van de bestaande constructie en diepgaande archeologie.

Sint Jorisstraat
De entree van de gymzaal in het pand
van voorheen Garage Lathouwers
en daarna veilinghuis Korst/ Van der Hoeff.


foto © paul kriele, 10 augustus 2015.

Ontwerp & uitvoering

Penners architectuur uit ’s-Hertogenbosch maakte het ontwerp. Daarbij is de functionaliteit van een gymzaal in eigentijds jasje gegoten met toepassing van natuurlijke en opvallende materialen zoals Japans gebrand hout.
Bouwbedrijf Hazenberg uit Vught heeft op vakkundige wijze binnen de gestelde tijd en budget de klus geklaard.

Duurzaam & zuinig
De gymzaal is voorzien van onderhoudsvriendelijk materialen, een groendak voor vertraagde waterafvoer en extra duurzame maatregelen: meer isolatie en energiezuinige installaties, het gebruik van aardwarmte met warmtepomp (waardoor geen gasaansluiting nodig is) en een laag energieverbruik.


Terug naar boven