Met omwonenden St.Jorisstraat onthulling gevelkasttuin

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-07-2020 | Gewijzigd op: 25-07-2020
Inhakend op de jaarlijkse actie van de gemeente om voortuintjes groen en of bloemrijk in te richten hebben omwonenden vrijdagmiddag 24 juli 2020  in de Sint Jorissstraat op initiatief van Studyo-n, een van de meterkasten in 'hun' straat beschilderd. Het gaat om de kast die staat tegen het rond 1985 gebouwde hoekpand met de Vughterstraat dat in het kader van 800 jaar stad werd gebouwd.
De onthulling, waar circa 30 buurtbewoners bij aanwezig waren, gebeurde uiteraard in coronasfeer waarbij iedereen zich aan de regels hield. 

Yon Prüst haalde rond half vijf, samen met haar partner Jeroen van der Sijs, het laken om de electrakast weg. Daarmee werd de gevelkasttuin geopend. Daarop klonk er een enthousiast applaus waarmee de instemming met dit kunstwerk werd betuigd. 
Het werd dus geen tuintje maar een meterkast omdat de stoep ter hoogte van dit toch al smalle pand noet breed genoeg was voor een stadstuintje...
 
.........
.....................
-De gevelkasttuin in de Sint Jorisstraat tegenover de kookwinkel.
Vrijdagmiddag 24 juli 2020 onthullen Yon Prüst  en haar partner Jeroen van der Sijs dit unieke kunstwerkje [Lees de uitleg hieronder]. 
-Hieronder: De publieke belangstelling,merendeels uit de Sint Jorisstraat.
...
 
Het knappe van deze kleurrijke beschildering is dat aan elke bloem een herinnering is gekoppeld aan een bewoner/ster, of winkel of bedrijf of object.  © studyo Prüst.