Vakschool & St.Janslyceum maken kunstwerk voor oud clubhuis The Dukes

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-04-2017 | Gewijzigd op: 05-04-2017
Leerlingen van het Sint-Janslyceum en de Bossche Vakschool presenteren op vrijdagmiddag 7 april 2017 twee kunstwerken voor het vakwerkhuisje bij The Dukes aan de Limietlaan. Het is een antwoord op de oproep van de 'Vereniging van Niks' voor ideeën voor dit nieuwe clubhuis.

De voormalige kleedkamer van het eerste team van The Dukes wordt het clubhuis van de recent opgerichte Vereniging van Niks. Deze nieuwe Vereniging is opgericht na een creatief onderzoek van jongeren en kunstenaars naar de kracht & de mogelijkheden van dit historische vakwerkhuisje.  

 
Het verlaten vakwerkhuisje,
voorheen clubhuis The Dukes,
krijgt dankzij de 'Vereniging
van Niks' een nieuwe bestemming
.

foto © paulkriele, 10 april 2016.
.......................................................................................................
 

De afgelopen week hebben Havo leerlingen van het Sint-Janslyceum en van de Bossche Vakschool gewerkt aan de uitvoering van een aantal geselecteerde ontwerpen. Ze lieten zich inspireren door het van licht en water verstoken huisje. 

Jurylid Corniel Groenen, afdeling Sport en Recreatie bij de gemeente, was verrast door de creativiteit van de jongeren. Twee van de 25 kunstwerken worden aanstaande vrijdag gepresenteerd.
De betrokken leden van de Vereniging van Niks zijn Imke van Dillen, Joost van Dillen, Nick Dekker en Linda Nijhof. Benieuwd naar alle activiteiten van de Vereniging van Niks? Kijk ofacebook: deverenigingvanniks/Terug naar boven