Kunstenaar/ 'politicus' Ralph Posset is terug in de publiciteit

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-02-2015 | Gewijzigd op: 20-02-2015
Ralph Posset is al weer jaren uit beeld. Maar de eigenzinnige en hoogmoedige kunstenaar treedt weer eens in de schijnwerpers. Posset heeft een overzichtstentoonstelling in Museum Kruysenhuis in Oirschot. Het meest opvallende object is daar een wc-rol met bijbelteksten. Vanaf 1 maart 2015 is onder meer de Recylce Your Bible daar te zien.Ralph Posset  was in de jaren 2005-2006 spraakmakend in Den Bosch met acties tegen politici door hen met muizen, kabouters  en lege bakken te vergelijken. Deze objecten zette hij onder meer
op de stadhuistrap, of deelde ze uit aan raadsleden in de raadszaal
.

foto © paul kriele, 9 oktober 2005. 

Niet alleen met acties, ook met de oprichting van Progressief Den Bosch [PDB] in oktober 2005 in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2006 en met de opening van een galerie, eerst in de Stoofstraat, later op Postelstraat 68, verkreeg Posset een ludieke en artistieke reputatie.  

De Bossche rebel wordt op de site van Museum Kruysenhuis aangekondigd met: 
Huist in de hedendaagse kunstenaar nog de autonome rebel? Vechtend tegen de slaapverwekkende status quo van het dagelijkse leven als verholen ideaal. Beeldende kunst als een krachtig ontwrichtend wapen..

Zie ook de pagina over Raplh Posset: Ralph Posset dd. 13 augustus 2009.