Leven & werk van ambitieus kunstenaar Posset

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-08-2009 | Gewijzigd op: 14-08-2009
Posset brengt video over zichzelf en John F. Kennedy 13 augustus 2009 ziew apaprt bericht Posset en Kennedy
Posset heeft dochter 'Lente' 16 maart 2006.
Posset valt buiten de politiek  8 maart 2006.
Actie in Bossche Broek   3 maart 2006
Halve bakken op stadhuisbordes  maart 2006
Posset moet Herman Broodactie staken  23 februari 2006
Progressief Den Bosch zet Herman Broodwerken in op fotoprijsvraag  21 februari 2006
Posset deelt Valentijns gedichten uit   13 februari 2006
Galerie Posset verhuist  10 februari 2006
De Raad en Posset verhuizen 22 okotber 2005
Politicus artiest Posset 7 februari 2006
Vreemde vogel Posset januari 2006
Vlammetjes voor Bossche politici 24 januari 2006
Posset richt progressieve partij op oktober 12005
---------------------------
Posset heeft dochter 'Lente'  , 16 maart 2006.
Ralph Posset heeft een dochter. Zijn vriendin heeft dinsdag 14 maart 2006 het leven geschonken aan een dochter, die ze 'Lente' gaan noemen.
Posset valt buiten de politiek /den bosch 8 maart 2006.
 Al bij de eerste tellingen van de stemmen, dinsdagavond 7 maart 2006- bleek al dat de lokale partijen buiten de boot zouden vallen. Met name de kleintjes, zoals D'66 en Progressief Den Bosch maakten geen schijn van kans. Beiden komen neit -meer- in de raad. Voor Ralp Posset is aan dit avontuur abrupt een einde gekomen. Hij zegt even genoeg te hebben van de politiek, alsof het even een spelletje tussendoor is geweest .

Ondanks de tegenstand tegen de parkeergarage en de marktherinrichting en het profileren van andere locale items [gratis openbaar vervoer], hebben de lokale partijen de kiezers niet kunnen beïnvloeden en hen zelfs van zich afgekeerd.
De eer op de verkiezingsdag 2006 viel aan de linkse fracties te beurt. De PvdA met de SP en Groen Links haalden winst uit deze raadsverkiezingen. Tezamen komen zij in Bossche raad uit op18 zetels.
-----------------------------------
Actie in en voor Bossche Broek / den bosch, 3 maart 2006. 
Ralph Posset van Progressief Den Bosch heeft weer eens iets om uit te delen. Zondagmorgen [11.00 uur] -twee dagen voor de verkiezingen - zet hij in het Zuiderpark honderden –in de steek gelaten - knuffeldieren uit. Met die actie protesteert PDB tegen de terreur van de volwassenheid die in deze tijd heerst: knuffelen schijnt uit den boze te zijn….
Echt politiek is de actie van de stichting Belangenbehartiging Den Bosch-Zuid die de kiezer voorhoudt dat vooral de lokale partijen tegen de bouw van een parkeergarage aan de Hekellaan zijn. Op een flyer staat een ‘stemadvies’van de Stichting die aangeeft, dat opoffering van het park ten koste gaat van een schone lucht, 100 bomen en meer verkeer en luchtvervuiling oplevert. 


Ralph Posset als een roepende in de woestijn..?, Slechts een hondje [was het Maurice de H.] had belangstelling voor een knuffeldier.
foto's © gerard monté, 5 maart 2006.

Halve Bakken op stadhuisbordes  maart 2006
Nog zo'n actie van PDB was zondag 5 maart 2006 het plaatsen van 'halve bakken', 39 stuks nog wel die de 39 raadsleden symboliseren De actie speelde zich natuurlijk af op het bordes van het stadhuis.

 
 Leden van Progressief Den Bosch Jongerengroep bezig halve bakjes op de trappen van het stadhuis te plaatsen. 

foto's © gerard monté, 5 maart 2006.
 
 


Posset moet prijzenactie Herman Brood stoppen   23 februari 2006.
Ralph Posset die twee kunstwerken van Herman Brood in de verkiezingsstrijd inzette, moet deze actie staken. Het is formeel niet toegestaan prijzen beschikbaar te stellen die gekoppeld zijn aan de stemming. In het stembureau zijn so wie so dergelijke acties verboden. De nieuwste lijstaanvoerder van Progressief Den Bosch, die met deze stunt probeerde het kiezerspubliek te beïnvloeden, begaat als jong politicus zijn eerste foutje. Zoals bij Posset past, zet hij de actie gewoon door, maar roept nu eenieder op ipv een verkiezingsfoto een mooie verkiezingsleuze te bedenken. Maar nu dan wel buiten het stembureau ! 

Progressief Den Bosch geeft kunstwerk Herman Brood weg   21 februari 2006
Ralph Posset van de gelijknamige galerie in de Postelstraat, die op de drempel staat vaneen politieke carrière [volgens hemzelf], voegt aan zijn ludieke acties een fotowedstrijd toe. Posset stelt onder andere twee werken van Herman Brood beschikbaar aan iedereen die op 7 maart 2006 gaat stemmen. De bedoeling is in een van de Bosch stemlokalen een foto te maken die opvalt door zijn originaliteit. Elke kiezer kan aan de actie meedoen en krijgt de uitslag te horen, ook als Progressief Den Bosch geen zetels wint, dan toch zullen de prijzen worden uitgedeeld.
Progressief Den Bosch probeert op deze manier de opkomst voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen te bevorderen. 
Voor deze prijsvraag stelt lijstaanvoerder Ralph Posset drie cadeaus beschikbaar aan de drie meest originele fotografen. Als 1e prijs de zeefdruk 'De Pianoman' [Herman Brood] twv 750 euro2e prijs de zeefdruk 'Family Fair' [Herman Brood] twv 350 euro, en als troostprijs verschillende artikelen van Pietje Bel.

 
Links Family affair en rechts de Pianoman van Herman Brood uit de kollektie van Galerie Posset.
,

De foto kan op 7 of 8 maart gestuurd worden naar Progressief Den Bosch.  Info over de spelregels: 
via  www.progressiefdenbosch.nl 

Posset deelt Valentijns gedichten uit
   13 februari 2006
Ralph Posset deelt op Valentijnsdag 14 februari 2006- gedichten uit inde binnenstad om daarmee het commerciële Valentijnsfeest te verbreden tot een dag van menslievendheid. Het gedicht ‘Ode aan de medemens’ is niet weeïg, maar heeft een komische inslag en een rauw randje, aldus de aankondiging. De boodschap-in-dichtvorm doet de kunstenaar en aankomend politicus, die op een of meerdere raadszetels mikt, dinsdagmiddag samen met collega partijgenoten.

Ode aan de medemens
 
Ik houd van jou omdat je anders bent
 
Omdat je me de weg wijst als ik ben verdwaald
In een vreemde stad
En mij meeneemt in de kletterende regen
liftend naar mijn lieve schat
 
Omdat je me voor laat gaan met mijn half litertje
Melk in de rij
En me waarschuwt voor enge ziektes
Voordat ik met je vrij
 
Ik houd van je omdat je huilend van blijdschap
Om mijn nek hing toen van Basten
Ons Europees kampioen maakte
En omdat je me liefdevol toesprak
Toen ik ziek was
Net voor voordat ik
alles onderbraakte
 
Ik houd van je omdat ik 
zonder medemens niet kan leven
 
Ik houd van je omdat je er bent
En wie je bent is mij om het even
---------------------------
Galerie Posset naar Postelstraat  10 februari 2006.
Galerie Posset zal vanaf 15 februari aanstaande gevestigd zijn aan de Postelstraat 68. Het pand aan de Stoofstraat is in de loop der jaren te klein geworden en voldeed dus niet meer aan de eisen van een groeiende onderneming.
De verhuizing is ook het begin van een verandering van collectie. Galerie Posset zal zich steeds meer gaan specialiseren in kunstwerken in het topsegment. Originele werken van: Jeff Diederen, Bram bogart, Ernst Vijlbrief, Klaas Gubbels, Corneille, Hans Truijen, Herman Brood, Jan Sierhuis en Jan de Beus behoren vanaf nu tot de vast collectie van Galerie Posset.
Bovendien zal Galerie Posset steeds vaker literaire avonden organiseren. Alleen al in het eerste jaar aan de Postelstraat zullen Remco Campert, Bernlef, Bart Chabot en Jules Deelder acte de persence geven.

Antiek de Raad en Galerie Posset schuiven op naar Postelstraat
   22 oktober 2005.    
Komend voorjaar 2006 schuiven Antiquiteiten Jan de Raad uit de Postelstraat 28 en 30 naar Postelstraat 64. Dat is het pand van Wybe Klep en Hannelies de Nijs. Het voordeel is, aldus Jan de Raad, dat er daar meer traffic is, de zaak dichter bij branchegenoten komt te zitten. Doorslaggevend voor de aankoop was de grootte van het pand waaraan ook een tuin is verbonden. Eerst stond het pand te huur, maar ik wilde dat pand, dat bekend staat als ’Het Klein Spookhuis’, alleen kopen, zowel voor bewoning als zakelijk. In die te combineren antiquariaat en interieurwinkel komen onze beider collecties, te weten meubels van Colette en antiek van Jan, ruimschoots tot hun recht .

Op nummer 68 [rechter pand] zit nu nog Galerie en atelier Pierre. Daar vestigt zich Ralph Posset met zijn Galerie.

foto © paul kriele, 27 oktober 2005.
Postelstraat 64 dat als bestemming antiquiteiten de Raad krijgt.

Ook Ralph Posset uit de Stoofstraat verhuist met zijn galerie naar Postelstraat 68. Dat pand van Henk Nouwens stond te huur. Voor de impressionistische schilder, kunsthandelaar en galeriehouder Pierre van Dijk [*1950] neemt zijn werk in de galeries in Frankrijk en het atelier aan de Veemarkt zo toe, dat hij de ‘winkel’ in de Postelstraat moest loslaten.
De creatieve duizendpoot Posset, die de Postelstraat, na de Peperstraat, de tweede straat van Den Bosch noemt, voorspelt voor de opening in februari 2006 weer een spectaculaire happening met bekende schrijvers en schilders. In zijn nieuwe atelier wil de kunstenaar, journalist en binnenkort ook politicus Posset, nog meer topstukken opnemen. 

Politicus/artiest Posset weer in actie  7 februari 2006.
Vanmiddag -dinsdag 7 februari 2006 - kwam Ralph Posset weer in actie tegen de gevestigde politiek, van wie velen grijze muizen zijn, aldus de aankomend of neerbuigende politicus. Ter bevestiging van die 'grijze politiek' plaatste Ralph Posset met partijgenoot Stijn Dunnewijk van Progressief Den Bosch [PDB] talrijke kleine muizen op het wegdek, te beginnen bij het stadhuis. Omdat hij verwacht dat vele raadsleden werkloos zullen worden [ten gunste van PDB] leidde de strook muizen naar het CWI, waar deze kandidaten zich kunnen aanmelden als werkzoekenden. Uiteraard had Posset de pers weer opgetrommeld, maar dit keer viel -tenminste bij de aanvang - de belangstelling tegen. Er viel overigens geen muis te bekennen die een bord droeg waarop het doel van de actie stond beschreven.

  Stijn Dunnewijk fractieleider van Progressief Den Bosch en Ralph Posset in actie voor het stadhuis

foto's © paul kriele, 7 februari 2006
 

.
 
 


Vlammetjes voor Bossche politici 24 januari 2006 
Progressief Den Bosch deelt voor de raadsvergadering van dinsdag 24 januari aan alle huidige Bossche politici vlammetjes uit. Deze hete loempiaatjes moeten er voor zorgen dat de politici in vuur en vlam worden gezet en hopelijk zet dat hen aan tot meer passie en bezieling.
Progressief Den Bosch vindt dat de huidige Bossche politici te weinig peper in hun kont hebben. Het gaat er tijdens vergaderingen te mat en te weinig gepassioneerd aan toe. De consensus lijkt het hoogste goed in de Bossche raad.
Stevige oppositie is er nauwelijks nu alle partijen bij elkaar op schoot kruipen omdat iedereen hoopt in een grote coalitie terecht te komen. Dit leidt tot vervlakking en tot bangigheid. In de raad zitten teveel Dick Advocaaten en te weinig Willem van Hanegems.
Voor en na de verkiezingen van 7 maart aanstaande zullen de jonge honden van Progressief Den Bosch in ieder geval zorgen voor meer vuurwerk.
-------------------------
Vreemde vogel Posset 16 januari 2006.  
Wie is de nieuwkomer in de Bossche politiek Ralph Posset ?
Het duurde al lang vooraleer Progressief Den Bosch [PDB] met een verkiezingsprogram kwam, maar nu het verschenen is valt het eerder op door de lengte dan door de inhoud. Verschilt dit program van de rest? Is het daarom zo vernieuwend? Dat moeten we ons afvragen, want nieuw en anders zijn twee sleutelbegrippen van PDB.  
PDB bestaat - naast de lijsttrekker en naamgever Posset- uit Sebas Villhaber, Sille Dohmen en Stijn Dunnewijk.
Die partij is een idee van de grappenmaker Posset. Met die term zou je deze man, die allerlei frivoliteiten uithaalt, kunnen bepalen.
Na zijn acties zijn de objecten blijven hangen, maar de filosofie erachter is verdwenen, als sneeuw voor de zon. Ook van een vervolg is geen sprake.
‘Kort’ is hopelijk niet de inzet van PDB als deze partij ergens voor op de barricaden klimt.

actieve Posset
Posset heeft nog weinig op zijn conto staan. De enige reputatie is zijn galerie.
Lange tijd verschenen er regelmatig ingezonden brieven in het Brabants Dagblad, maar Posset heeft nu andere kanalen gevonden om zijn ei te kunnen leggen. 
Zijn acties bleken allen eendagsvliegen.
Recentelijk opende Posset op internet [Marktplaats] een rubriek om kandidaten voor de verkiezingslijst te werven. Flitsend en eigentijds. De vraag is of je bij zo’n serieuze materie als politiek via dit medium de juiste kandidaten uitnodigt. Het Brabants Dagblad [23 januari 2006] schrijft dat er drie man, allen ongeschikt, op de werving zijn afgekomen. Daarnaast meldde zich nog eens 4 vrijwilligers aan.

Jaren woonde Posset op de Haren en van daaruit ontwikkelde hij zich tot galeriehouder. Aan dat vakmanschap ligt weinig ten grondslag. Handig en inventief zijn kwaliteiten die hem daarbij goed van pas komen. Wat Posset in zijn galerie wil aantrekken, zijn excentriekelingen. Daarmee is ook de persoon Posset gekwalificeerd. Jules Deelder is bij hem in beeld gekomen dankzij een Amsterdamse oom die bevriend was met Deelder.

Tegenwoordig woont Posset met zijn vriendin Anne Marie, die hem een beetje in de tang heeft, op de Hambaken.
Posset heeft na de militaire dienst die hij op een vreemde manier verzaakte, nauwelijks gestudeerd. Op zijn cv kun je in de rubriek opleidingen hooguit het begrip Bossche Kunstakademie herkennen. Maar die aspiratie blijkt alleen bij een aanmelding te zijn gebleven. Toen hij zich aanmeldde en hem om werk werd gevraagd flanste Ralph op een middag even twintig 'werkjes' in elkaar en presenteerde dat als 'een collectie van twee jaar werk'. 
Dus deze man toont volop bezigheden, maar van werk is het nooit gekomen. Posset leefde van een uitkering.
Van de zaken die deze eigen–aardige Bosschenaar startte gingen de meeste kort erop ten onder.
Veelbelovend..?

Ralph Posset richt progressieve partij op oktober 2005

Galeriehouder Ralph Posset [2e van links] richt samen met Sebas Villhaber, Stijn Dunnewijk en Sille Dohmen Progressief Den Bosch op.
 

 
Galeriehouder Ralph Posset richt samen met Sebas Villhaber, Stijn Dunnewijk en Sille Dohmen Progressief Den Bosch op. Posset staat ook wel bekend als de actievoerder die ingezonden brieven in de krant plaatst en dildo’s en condooms in de stad verspreidde. Progressief Den Bosch wil een vooruitstrevend beleid wil voeren met als hoofdtonen creativiteit, gemeenschapszin en lef.
De lokale politiek is te volgzaam en toont geen kracht, daarom moet er een ommezwaai komen naar minder saaiheid en minder bureaucratie, zegt een persbericht. De nieuwe partij stelt zich links op, omdat Groen Links en de PvdA zich te star conservatief en te zwak opstellen.
Naast een paar algemeenheden als '..de stad en de politiek terug aan de Bosschenaar, meer creativiteit, en gemeenschapszin'  klinken verwijten in het ‘partijprogram’ door: de linkse fracties maken hun doelstellingen niet waar. PPDB wijst in dit verband naar: betaalbare sociale woningen, bevorderen van ontmoetingsplaatsen [voor wie..?], een veilige stad en een goed vangnet voor sociaal zwakkeren. Er moet ipv het investeren in megalomane projecten meer in mensen worden geïnvesteerd, aldus woordvoerder en lijsttrekker Ralph Posset. Zie ook www.progressiefdenbosch.nl
Posset weet zich gesteund door een denktank en dat is nieuw in politiek Den Bosch. 

non-actieve site
De website van Progressief Den Bosch bestaat nog, maar is in de actualiteit blijven steken op 9 maart 2006..

en zo lijkt het met Posset ook te zijn gegaan totdat ie op de Boulevard 2009 weer zijn kop boven het maaiveld uitstak..


Terug naar boven