Ralph Posset richt progressieve partij op

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-10-2005 | Gewijzigd op: 16-08-2010
Galeriehouder Ralph Posset richt samen met Sebas Villhaber, Stijn Dunnewijk en Sille Dohmen Progressief Den Bosch op.
Galeriehouder Ralph Posset samen met partijgenoten Sebas Villhaber, Stijn Dunnewijk en Sille Dohmen van Progressief Den Bosch.

Galeriehouder Ralph Posset richt samen met Sebas Villhaber, Stijn Dunnewijk en Sille Dohmen Progressief Den Bosch op. Posset staat ook wel bekend als de actievoerder die ingezonden brieven in de krant plaatst en dildo’s en condooms in de stad verspreidde. Progressief Den Bosch wil een vooruitstrevend beleid wil voeren met als hoofdtonen creativiteit, gemeenschapszin en lef.
De lokale politiek is te volgzaam en toont geen kracht, daarom moet er een ommezwaai komen naar minder saaiheid en minder bureaucratie, zegt een persbericht. De nieuwe partij stelt zich links op, omdat Groen Links en de PvdA zich te star conservatief en te zwak opstellen.
Naast een paar algemeenheden als '..de stad en de politiek terug aan de Bosschenaar, meer creativiteit, en gemeenschapszin'  klinken verwijten in het ‘partijprogram’ door: de linkse fracties maken hun doelstellingen niet waar. PPDB wijst in dit verband naar: betaalbare sociale woningen, bevorderen van ontmoetingsplaatsen [voor wie..?], een veilige stad en een goed vangnet voor sociaal zwakkeren. Er moet ipv het investeren in megalomane projecten meer in mensen worden geïnvesteerd, aldus woordvoerder en lijsttrekker Ralph Posset. Zie ookwww.progressiefdenbosch.nl*
Posset weet zich gesteund door een denktank en dat is nieuw in politiek Den Bosch. 

*Bericht van augustus 2010 [bij het overzetten van de berichten van de oude site Bastio-Oranje.nl naar de nieuwe BastionOranje.nl] bleek dat de partij al lang ter ziele was. De berichtgeving daarop dateert nog van 2006.