Programma van Roze Zaterdag op 24 juni 2017.

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-06-2017

De wethouders van Den Bosch en Oss [diversiteit] resp. Er ic Logister en Annemiek van de Ven en namen vrijdagmiddag  2 juni  2017 op de nieuw gekleurde oversteek bij het station van programmamanager Ivo van Harmelen het programmaboekje voor Roze Zaterdag  24 juni 2017 in ontvangst.

De dag wordt geopend met een oecumenische Gebedsviering in de Sint Jan[10.00 uur]

Maar al vrijdagavond is er een Pretty Pink XL op de Markt

Om 11.00 uur is er een kunst- annex infomarkt tussen de parkeergarage Sint Jan en de Parade.

Om 12.30 uur-14.00 uur trekt  de regenboogparade vanaf de  Binnendieze in de binnenstad richting Singelgracht/Zuidwal. Deelnemrs zijn: bij lhbt-betrokken  ambtenaren van de gemeente mensen met een bi-culture achtergrond, regionale helden van het COC,  De Kringen, café OOkZo, oudere biseksuelen, jogere transgenders .Onderweg ontmoet de parade de performance Better-HALf van leerlingen van het KW1college. De Levende Mascotte van Roze Zaterdsag voert de stoet aan met de dames van CV De Krabkes.

Op het Kerkplein is vanaf 11.00 uur -24.00 uur entertainment, dans en bezinning [ in de Grote Kerk]. Daar is ook een expositie van tekeningen van leerlingen van Bossche basisscholen te zien.

’s Avonds staat in de kerk op het Kerkplein de dans centraal.  ook in de avond [tot 24.00uur]  is er muziek op de Markt en op de Parade  met vooral muziek  uit musicals, van ABBA en van het songfestival. 

 
foto's © frans artz , 5 juli 2014.