Première van Innemende & virtuoze musical Sound of Music

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-11-2014 | Gewijzigd op: 24-11-2014
Den Bosch beleefde zondagmiddag 23 november 2014 in TheateradParade de première van de Sound of Music. Het is een oud* -maar weliswaar -romantisch verhaal, dat in een nieuw jasje is gestoken door eigentijdse teksten en een vlotte
enscenering. Uiteraard  maakt de zevenkoppige kinderschare van de familie Trapp het spel erg innemend. Daar boven  steken de virtuoze zangstemmen van Anouk Maas [gouvernante Maria] en Maaike Widdershoven als moeder Overste erg sterk bovenuit.  Maar vergeet niet het overweldigende nonnenkoor dat het wereldse verhaal hier en daar een religieus tintje geeft.  De muziek van Richard Rogers is door de Philharmonie Zuidnederland vastgelegd.

*Sound of Music ging 55 jaar geleden als musical op Broadway in première.  Vijf jaar later volgde de filmversie.

Anouk Maas als de gouvernante Maria. foto's © uit programmaboekje van Verlinde Entertainment.
 

Het waar gebeurd, maar geromantiseerd, verhaal speelt rond de Oostenrijkse familie VonTrapp dat door Duitse druk moet wijken.
Bij de weduwnaar Von Trapp [duikbootkapitein] [gespeeld door Ad Knippels] is dan eerder een gouvernante Maria in dienst gekomen die zich niet in een klooster thuis voelde. Zij steelt de harten van de kinderen, in tegenstelling tot VonTrapps liefje Barones van Schräder [Cindy Bell]. Maria leert de kinderen  zingen, waar Von Trapp eerst niets in zag zitten.